Politie Friesland


Politieberichten van dinsdag 28/10 (07.00 tot 13.00)

Fryslân 28-10-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met 0900 - 8844.

Driesum: man door dak van kas gevallen
Maandag om 14.10 uur is een 35-jarige inwoner van Zwaagwesteinde gewond geraakt tijdens zijn werkzaamheden op het dak van kas aan de Van Sytzamaweg. Tijdens het schoonmaken van het dak raakte de man uit balans en viel door het golfplaten dak drie meter naar beneden. Het slachtoffer is met zijn rug op een ijzeren stang terechtgekomen en klapte vervolgens met zijn hoofd op de betonnen vloer. Het slachtoffer is in kritieke toestand met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.

Sneek: aanrijding met letsel
Dinsdag om 08.00 uur reed een 13-jarige meisje, woonachtig in Sneek, op haar fiets op de Amaliastraat. Op de Oppenhuizerweg reed een 52-jarige automobilist uit Sneek. Op de kruising Amaliastraat en Oppenhuizerweg wilde het meisje linksaf de Oppenhuizerweg oprijden, het meisje zag de auto van links naderen. Het meisje probeerde door terug de Amaliastraat in te rijden een aanrijding te voorkomen, de automobilist remde krachtig. Op de krusing kwamen fiets en auto met elkaar in botsing. Het meisje kwam met haar hoofd tegen het voorruit van de auto en is met een nekkraag overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Witmarsum: veel werk voor niets
Dinsdag om 07.15 uur kreeg de politie een melding om met spoed naar de Rijpenderlaan te gaan. Hier zou een voertuig in de sloot liggen, de radio stond nog aan en het was onbekend of er nog iemand in de auto zat. De politie, brandweer en ambulance gingen ter plaatse. Er zat niemand meer in de auto. De sloot is door twee duikers afgezocht. Even later meldde zich iemand die zei dat de bestuurder al met iemand anders naar huis was gegaan. Hierop is de auto uit de sloot getakeld, de wegafzetting opgeruimd en konden de hulptroepen huiswaarts keren. De politie zal nog kort spreken met de 39-jarige bestuurder uit Bolsward.

Wolvega: inbraak winkel
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel aan de Van Harenstraat. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd kleding gestolen met een waarde van ettelijke tienduizenden euros. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Een 33-jarige inwoner van Wolvega heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vrouw bedreigd in haar woning
Dinsdag om 10.15 uur kreeg de politie een melding dat een 31-jarige inwoner uit Den Haag een 35-jarige inwoonster uit Leeuwarden in haar woning aan de Van Doesburgplein met een mes bedreigde. De vrouw had haar woning via het balkon kunnen verlaten en gelijk de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de Hagenees nog in de woning van de vrouw te zijn. De man wilde, ondanks het verzoek van de agenten, de woning niet verlaten. De agenten hebben hierop, met toestemming van de vrouw, een deur geforceerd om toegang tot de woning te krijgen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 35-jarige bewoonster van het huis heeft aangifte gedaan.

A32 ter hoogte van Akkrum: snelheidsovertreder aangehouden Een 31-jarige automobilist uit Kranenburg is dinsdag om 09.45 uur aangehouden omdat hij met 186 km/uur over de A32 bij Akkrum reed. De maximum snelheid is hier 120 km/uur, de man reed dus 66 km/uur te snel. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tevens kreeg hij een proces-verbaal.