Arriva


Uitbreiding buslijnen in Oost-Groningen 28 oktober 2003

Sinds 1 oktober zijn de tarieven van Taxi Plus voor openbaar vervoerreizigers verhoogd. Om een goedkoper alternatief te bieden voor Taxi Plus wordt een aantal buslijnen in Oost-Groningen daarom uitgebreid.

Er gaan meer ritten rijden op de lijnen 12, 13, 17, 79 en 43. De lijnen 12 (Winschoten - Blijham - Bellingwolde) en 17 (Winschoten - Beerta - Finsterwolde - Oostwold - Midwolda - Scheemda) gaan `s avonds en op zondag vaker rijden.

Voor lijn 79 (Scheemda - Noordbroek - Zuidbroek) geldt vaker in de avonden en op zondagen vaker wordt gereden en ook op zaterdag komen er meer ritten op deze lijn. Deze lijn sluit in Zuidbroek aan op lijn 74 en op de trein naar Groningen en op lijn 13 naar Winschoten.

Lijn 13 (Winschoten - Heiligerlee - Westerlee - Meeden - Muntendam - Zuidbroek) rijdt `s avonds, op zondag en tijdens schoolvakanties vaker. Deze lijn sluit in Muntendam aan op lijn 74 naar Veendam en in Zuidbroek op de trein naar Groningen

Op lijn 43 (Scheemda - Nieuw-Scheemda - `t Waar) wordt juist op maandag t/m vrijdag het aantal ritten op schooltijden uitgebreid. Deze ritten sluiten in Scheemda aan op lijn 179 uit Groningen.

De extra ritten rijden vanaf 2 november 2003. Ze worden gereden met een 8-persoons bus, waarvoor niet hoeft te worden gereserveerd. Strippenkaart en sterabonnement zijn geldig. Arriva verstrekt een wijzigingsblad met de complete dienstregeling in de bus. Daarnaast worden alle gemeentehuizen in Oost-Groningen hiervan voorzien.

Voor alle inlichtingen over de dienstregeling en de tarieven kunt u bellen met 0900 - 9292 (EUR.0,50 p/m) of kijken op de website www.9292ov.nl.