Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 oktober 2003



Apeldoorn - rijden onder invloed


Vannacht werd bij een routinecontrole een 30 jarige bestuurder uit Apeldoorn staande gehouden op de kruising Kanaal Noord/Sluisoordlaan. De bestuurder had teveel gedronken en moest mee naar het bureau, daar blies hij 0,5 prom. De man krijgt een bekeuring voor het rijden onder invloed.



Apeldoorn - Man ingesloten na achtervolging


Zondagavond zagen politiemensen een 23 jarige automobilist nabij de kruising Asselsestraat - Wilhelmina Druckerstaat zonder licht rijden.
De politiemensen waren juist doende met een controle van een snelle bromscooter. Eén van hen liep de weg op en gaf een stopteken aan de automobilist. De bestuurder van de auto reed met een boog om hem heen. Na nog een mislukte poging de auto te laten stoppen werd een achtervolging ingezet. Aanvankelijk door een politieman op de snelle scooter van de gecontroleerde weggebruiker en direct daarop met een politiesurveillanceauto.
De bestuurder vluchtte met hoge snelheid van ongeveer 120-130 km/u en kon op de Balustrade tot stoppen worden gedwongen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij de auto, die van zijn vriend was, zonder toestemming had meegenomen. Ook gaf hij aanvankelijk een valse naam op en reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bij nader onderzoek bleek dat de 23 jarige man in het bezit was van een vals vreemdelingendocument. De man blijft voor nader onderzoek ingesloten.



Apeldoorn - man bekent inbraak


Afgelopen vrijdag heeft een 32 jarige man uit Apeldoorn bekent 13 oktober jl. een inbraak te hebben gepleegd, waarbij een computer met alle bijbehorende spullen ontvreemd is. De man melde zich vrijwillig en legde een volledige bekentenis af. Hij verklaarde dat hij verslaafd is aan cocaïne en geen slaapplaats meer had. Om toch een dak boven zijn hoofd te hebben wilde hij opgesloten worden. De verdachte bekende nog 5 inbraken en een diefstal gepleegd te hebben. De man wordt voorgeleid bij de officier van justitie.



Apeldoorn - verdachte aangehouden


Afgelopen weekend is er een tweede verdachte aangehouden betreffende de inbraak in een kapsalon aan de Korianderplein en poging inbraak postagentschap, in de nacht van 27september jl. Deze 21 jarige verdachte uit Apeldoorn ontkende betrokken te zijn geweest bij de inbraak. De politie maakt proces verbaal op. De man blijft ingesloten omdat hij niet teruggekeerd was van een weekendverlof uit de psychiatrische inrichting Bankenbosch te Veenhuizen. Hij is hiernaartoe overgebracht.



Apeldoorn - diefstal uit bedrijfspand


Gisterochtend is er in een bedrijfspand aan de Laan van Westenenk ingebroken. Een onbekende man zei een afspraak te hebben met een fictieve werknemer. De receptioniste liet de man het bedrijf uitlopen voorbij een afgesloten deur en ging op zoek naar deze medewerker. De man zag kans om weer naar binnen te komen en nam 5 mobiele telefoons mee en een nog onbekend aantal portemonnees met inhoud. De politie waarschuwt voor deze onbekende man, zijn signalement is: blanke man van midden 20, 1.75, kort donker stekelig haar, en heeft een gedrongen postuur.



Apeldoorn - steekpartij


Gistermiddag rond kwart voor vijf is er een 31 jarige man uit Apeldoorn door een 29 jarige plaatsgenoot neergestoken. Het slachtoffer meldde zich op het politiebureau. Hij werd door een ambulance naar het zieken huis gebracht. De verwondingen vielen mee. Na onderzoek bleek de verdachte een 29 jarige plaatsgenoot. De politie kon de man gisteravond niet meer traceren. Hij meldde zich dinsdagochtend aan het politiebureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Slachtoffer en verdachte kenden elkaar. Het motief is nog niet duidelijk.



Apeldoorn - snelheidscontroles


Gisteren zijn in Apeldoorn op vier locaties snelheidscontroles met lasergun gehouden.


Op de Anklaarseweg zijn 4 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. 77 km/u was de hoogst gemeten snelheid.


Er zijn op de Sluisdoornstraat 3 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden met een te hoge snelheid, waarvan de hoogst gemeten snelheid 65 km/u bedroeg. Ook heeft een bromfiets bestuurder een bon gekregen voor het niet dragen van een helm.


Er zijn geen overtredingen geconstateerd aan de Aristotelesstraat.


Aan de Mheenlaan is één bekeuring uitgedeeld aan een bestuurder die 63 km/u reed.



Apeldoorn - algemene verkeerscontroles


Aan de Arnhemseweg is gisteren een algemene verkeerscontrole gehouden, van alle voertuigen die aan de kant werden gezet zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en één bon voor te gladde banden.


Ook zijn er tussen half acht en negen uur algemene verkeerscontroles gehouden op de Laan van Maten, De Eglantier, de Eglantierlaan, de Gildenlaan en de Looiersdreef. Hierbij zijn in totaal 19 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 15 voor het fietsen zonder licht, 2 voor het handelen in strijd met een geslotenverklaring, 1 voor een parkeerverbod en 1 voor het rijden zonder bromfietscertificaat.



Apeldoorn - ongeluk met gestolen auto


Gisteravond omstreeks half twaalf is er aan de Laan van Mensenrechten een auto uit de bocht gevlogen en in een aantal stuiken beland, de inzittenden probeerden de auto weer op de weg te krijgen. Een getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Toen de politie ter plaatse was probeerden de drie inzittenden te vluchten, waarbij een 17 jarige jongen uit Vaassen door een passant tegengehouden werd. Na een korte zoekactie was ook een tweede inzittende, een jongen van 17 jaar uit Apeldoorn, aangetroffen en aangehouden. Het bleek dat de auto, een grijze Opel Vectra met het kenteken TX-61-RN diezelfde avond gestolen was aan de Laagakkerweg te Wenum Wiesel. Later die avond/nacht is de derde voortvluchtige verdachte, een jongen van 18 jaar uit Vaassen, aangehouden op het station. Hij verklaarde dat hij ten tijde van de aanrijding had gereden en niet in het bezit is van een rijbewijs. Alle drie verdachten hadden in de auto gereden, ook is er een vervalsteOV-jaarkaart aangetroffen bij één van de verdachten. De drie jongens werden allemaal ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.



Beekbergen- verkeerscontrole


Vanochtend is er op de Dorpsstraat een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Verder zijn er geen overtredingen geconstateerd.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --