Gemeente Maassluis

Persberichten

25-10-2003

Bokaal der gemeente voor de heer L. van der Burg

Op zaterdag 25 oktober om 19.00 uur zal burgemeester J.A. Karssen de bokaal der gemeente uitreiken aan de heer L. van der Burg. De heer Lourens van der Burg neemt op 25 oktober 2003 afscheid als bestuurslid en
secretaris van de Stichting Ontmoetingscentrum Koningshof. De heer Van der Burg is sinds 1977 bestuurslid van de Koningshof, van 1977 tot 1994 als algemeen-adjunct en sinds 1994 als secretaris. De heer Van der Burg keert niet terug in een nieuw bestuur van de Koningshof. Zijn lidmaatschap van het bestuur van de Koningshof is een direct gevolg van de vele activiteiten van de heer Van der Burg voor de Nederlands Hervormde Gemeente van Maassluis. De heer Van der Burg is hier 40 jaar actief voor geweest en heeft vele functies vervuld.

Het gemeentebestuur is van mening dat de heer Van der Burg zich gedurende zijn langdurige lidmaatschap van het bestuur van de Koningshof verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente Maassluis en heeft besloten om hem ter gelegenheid van zijn afscheid van de Koningshof op 25 oktober 2003 de bokaal der gemeente Maassluis toe te kennen.

De bokaal wordt toegekend bij een jubileum of een afscheid aan personen die zich verdienstelijk hebben gedragen jegens de gemeente Maassluis. De bokaal is een kristallen bokaal die overeenkomt met de bokaal die raadsleden en wethouders met een lange staat van dienst ontvangen, met daarop geëtst het gemeentewapen en de tekst Gemeente Maassluis. In de voet van de bokaal worden de naam van de begiftigde en de datum van uitreiking gegraveerd.