Politie Amsterdam-Amstelland

111 Bekeuringen bij verlichtingscontrole
28-10-2003. Gistermiddag en -avond heeft een verlichtingscontrole plaatsgevonden op de Linnaeusstraat. Hierbij werden totaal 111 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 75 voor het fietsen zonder verlichting. In verband met het ingaan van de wintertijd zullen fietsers eerder hun licht aan moeten doen.

---

Alcomobilisten moeten rijbewijs inleveren

Haarlemmer Houttuinen
De politie heeft vannacht ter hoogte van de Haarlemmer Houttuinen een 20-jarige automobilist aangehouden die te diep in het glaasje gekeken had. Bij de man werd een alcoholwaarde van 640 ug/l (1,48 promille) gemeten. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Albert Cuypstraat
Rond half twee vannacht werd een 55-jarige man door de politie aangehouden wegens het autorijden onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies de bestuurder 630 ug/l (1,45 promille). De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

---

Bromfiets- en snelheidscontrole

28-10-2003. Gistermiddag tussen halftwee en vier uur heeft een bromfiets- en snelheidscontrole plaatsgevonden op de Bovenkerkerweg. Ongeveer twintig bromfietsers werden gecontroleerd. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven. De meeste overtredingen hadden te maken met een te hoge snelheid en strafbare constructiesnelheid.
---

Hennepplantage ontmanteld

28-10-2003. In een woning aan de Johan van Hasseltweg is gisterochtend een professionele hennepplantage aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De plantage werd ontdekt door een deurwaarder en de makelaar van het pand. Politiemensen troffen in de woning op de begane grond een ruimte aan met 330 hennepplanten en op de eerste etage 850 planten. Onderzoek bracht aan het licht dat de benodigde stroom voor de plantage illegaal werd verkregen. De recherche onderzoekt de zaak.
Rijbewijs ingevorderd
28-10-2003. Gisteravond rond acht uur werd een 23-jarige automobilist op de A4 aangehouden na overtreding van de maximumsnelheid. De bestuurder reed met een snelheid van 161 kilometers per uur richting Amsterdam. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij moest zijn weg op alternatieve wijze voortzetten.