Altiris sluit derde kwartaal 2003 sterk af

Culemborg, 28 oktober 2003 - Altiris (Nasdaq: ATRS), leverancier van oplossingen gericht op het verlagen van de totale beheerskosten van ICT-omgevingen, maakt vandaag de financiële resultaten bekend over het derde kwartaal van het financiële boekjaar dat eindigde op 30 september.

In het derde kwartaal behaalde Altiris een totale omzet van $25,4 miljoen, een toename van 59% ten opzichte van het derde kwartaal van 2002 en 11% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2003. Het bedrijf rapporteerde een nettowinst van $3,8 miljoen, of $0,15 per aandeel, tegenover een netto verlies van $359.000 of $0,02 per aandeel dat zij rapporteerde in het derde kwartaal van 2002 en een nettowinst van $3,3 miljoen of $0,15 per aandeel in het tweede kwartaal van dit jaar.

In het derde kwartaal groeide de omzet op licentieverkoop met 59% ten opzichte van Q3 2002 en 10% ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar, tot $16,6 miljoen. De omzet uit services in het derde kwartaal van 2003 bedroeg $8,8 miljoen, een stijging van 59 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar en een toename met 13 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal in 2003. Het bedrijf genereerde $10,9 miljoen contant uit de bedrijfsvoering en sloot het kwartaal af met $151,6 miljoen aan liquide middelen.

"We presenteren wederom sterke resultaten op alle vlakken van onze business," zegt Greg Butterfield, president en CEO van Altiris. "In het derde kwartaal hebben we wereldwijd en via alle kanalen stevige verkoopresultaten geboekt, waaronder 42 transacties van meer dan $100.000. Met ons OEM-kanaal behaalden we belangrijke resultaten op het gebied van onze Client-, Server- en Asset Management-oplossingen. Bovendien vergroot de actuele vraag naar Patch Management-producten ons marktaandeel op die terreinen, doordat er veel vraag is naar onze combinatie van patch management met recovery en roll back-functionaliteiten."

"We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, omdat we met lifecycle management ons marktleiderschap op het gebied van zowel Client- als Server- en Asset Management verder kunnen uitbouwen. De reikwijdte en de diepgang van onze oplossingen zorgen voor een scherpe positionering in de markt en bieden ons de mogelijkheid om onze groei en marktleiderschap te kunnen blijven uitbouwen," aldus Butterfield.

Op 30 september 2003 sloot Altiris tevens een negenmaandelijkse periode af, waarin het een omzet rapporteerde van $69,0 miljoen, een groei van 54% ten opzichte van het vorig jaar over dezelfde periode gerapporteerde $44,7 miljoen. Bovendien behaalde het bedrijf in deze periode dit jaar een netto winst (GAAP) van $9,6 miljoen of $0,42 per aandeel, tegenover een nettoverlies van $15,5 miljoen of $1,10 per aandeel voor dezelfde periode vorig jaar.

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vergemakkelijkt IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.