DENISE MULDER

Nederlandse Denise Mulder, Paaldans kampioene op WK Striptease

Denise Mulder, Miss Striptease Nederland 2002, is zondag gekozen tot kampioene paaldansen op het WK Striptease in Des Moines, Iowa in de Verenigde Staten. Als enige niet-Amerikaanse stond zij afgelopen zaterdag in de finale van de Miss Nude World verkiezing. In het algemeen klassement werd ze uiteindelijk vierde. Naast de titel 'Pole Champion' heeft zij ook een contract aangeboden gekregen door het grootste erotisch entertainment bureau in de VS, het Pure Talent Agency, Denise is de eerste Europese danseres die voor dit bureau werkzaam zal zijn.

In de erotische industrie is de Miss Nude World verkiezing het grootste en meest prestigieuze evenement ter wereld. Van maandag 20 tot en met zaterdag 25 oktober streden 30 professionele danseressen uit de top van het erotisch entertainment uit heel de wereld voor een publiek van in totaal ca. 10.000 bezoekers. Deelname aan de verkiezing was voorbehouden aan danseressen die reeds in het bezit zijn van toonaangevende titels. Zo waren o.a. Miss Nude Australië, Miss Nude Brazilië en Miss Nude U.S.A. onder de deelneemsters. Bij de verkiezing, met een prijzengeld van 25.000 dollar, werden de deelnemers gewaardeerd op show, schoonheid, figuur, persoonlijkheid, talent en creativiteit. De beoordeling van de shows werd bepaald door een jury van 16 man

In Amerika heeft de top in de striptease wereld een sterrenbestaan. Met eigen trucks, roadies en licht-. en geluidengineers trekken ze het land door. Een finaleplaats op de Miss Nude World verkiezing staat garant voor boekingen als 'featuredancer' door heel de Verenigde Staten. Denise, die samen met Kim Holland de Striptease Academy in Scheveningen runt, zal in 2004 dan ook regelmatig aan de andere kant van de oceaan te vinden zijn.
Denise: 'In Nederland is de status van stripteasedanseres laag, wat mede komt door de vele amateurs die zich in de markt bewegen. Ik probeer met de Striptease Academy danseressen op te leiden die professioneel met het vak omgaan, en op die manier de branche enigszins te upgraden. Maar het vechten tegen bestaande vooroordelen is een lang, vermoeiend en moeizaam proces Wellicht dat deze titel een bijdrage kan leveren. Het geeft me in ieder geval de mogelijkheid een paar maanden per jaar even uit het gevecht te stappen en als entertainer door Amerika te touren'.

Denise is dit jaar nog te zien op de Kamasutrabeurs in Amsterdam. In januari vertrekt ze voor haar eerste tournee door de Verenigde Staten.