Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



28 oktober 2003


Groenlo - rijden onder invloed

Een 36 jarige man uit Lichtenvoorde werd vannacht aangehouden, omdat hij ondanks de mist met een vaart van 100 km/u reed. De man werd staande gehouden bij de kruising Hamelandroute. Hij had te veel alcohol gedronken en blies dan ook 1,4 prom. Er wordt proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.



Sinderen - auto gestolen


Gistermiddag rond kwart voor vijf is er aan de Keurhorsterweg een personenauto gestolen bij een autobedrijf. Een nog onbekende klant had interesse in een Renault Clio. De verkoper liet daarom de auto zien en reed deze tussen de andere auto's vandaan. Op dat moment kreeg de verkoper een telefoontje en draaide zich even om, zodat de klant niet mee kon luisteren. Terwijl de verkoper staat te telefoneren maakt de klant van de afleiding gebruik, stapt in de auto en rijdt weg en is sindsdien niet meer teruggekeerd. Het gaat om een grijze Renault Clio met het kenteken 50-JR-KB.
De onbekende klant is ongeveer 35 jaar, 1.80 m , gebruind uiterlijk, zwart lang haar.



Lichtenvoorde_ man zwaar gewond bij aanrijding


Een 46-jarige fietser uit Lichtenvoorde is vanmorgen bij een aanrijding met een auto op de Varsseveldseweg zwaar gewond geraakt. De aanrijding vond omstreeks 07.35 uur plaats en de 40-jarige plaatsgenoot en bestuurder van de auto heeft de fietser kennelijk niet opgemerkt toen hij vanaf de ds. Van Krevelenstraat de kruising opreed. De fietser tuimelde over de motorkap en kwam zeer ongelukkig op zijn hoofd terecht. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen op de afdeling intensive care.



Gendringen- band lek gestoken


Heeft een 36-jarige bewoner van de Staringstraat aangifte gedaan van het leksteken van een band van zijn auto. Een andere bewoonster uit die straat had ook aangifte gedaan, dat er in de nacht van 25 op 26 oktober bij haar een band was lek gestoken.



Groenlo- bromfietscontrole


Bij een controle vanmorgen op de Lichtenvoordseweg zijn 16 bromfietsen gecontroleerd. 12 ervan bleken opgevoerd en bij één bleek de achterrem niet te werken, terwijl een bestuurder geen bromfietscertificaat bleek te hebben. Er werd voor zo'n 650 euro aan bekeuringen uitgedeeld.



Doetinchem - diefstal gitaar


Vandaag werd aangifte gedaan van de diefstal van een gitaar uit een muziekwinkel aan de Docter Hubernoodtstraat. De gitaar is van het merk Gibson, type Les Paul, zwart van kleur en heeft een waarde van bijna 5000 euro. De gitaar moet afgelopen zaterdag gestolen zijn.



Doetinchem- diefstal uit winkel


Onbekenden hebben gisterenmiddag bij een bedrijf aan de Catharinastraat kans gezien om een vitrine te openen. Zij hebben daaruit o.a. twee handcomputers gestolen. De buit bedraagt ongeveer 1600 euro.


Winterswijk - schoorsteenbrand


Werd omstreeks 11.30 uur een schoorsteenbrand gemeld bij een woning aan de Kottenseweg. Bij de komst van de brandweer werd inderdaad een vonkenregen geconstateerd en het bleek, dat zelfs de schouw inwendig smeulde. De brandweer heeft de schouw moeten slopen en heeft het vuur gedoofd.



Beek- aanrijding met 3 gewonden


Werd omstreeks 11.35 uur op de kruising Arnhemseweg met de Zuider Markweg een aanrijding met beknelling gemeld, waarbij 2 auto's betrokken waren. Alle hulpverleningsdiensten rukten uit en bij de opgegeven locatie bleken de inzittenden reeds uit de auto's te zijn. Een surveillance-eenheid van de Koninklijke Marechaussee die langs de aanrijding kwam verleende de eerste opvang. Alle drie betrokkenen zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar vervoerd


Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat een auto bestuurd door een vrouw uit Babberich (leeftijd onbekend) komende vanaf de Zuider Markweg geen voorrang heeft verleend aan de auto bestuurd door een vrouw uit Lobtih ( geen leeftidj bekend). Door de klap van de aanrijding was de auto van de eerste vrouw op zijn kop terecht gekomen. Zij en de passagier (ook niet bekend) konden zoals gezegd de auto verlaten en haar beide honden zijn opgevangen door de dierenambulance. Eén van de honden raakte bij de aanrijding aan een poot gewond.
Na afloop zijn de auto's afgesleept en heeft de brandweer Bergh het wegdek gereinigd.



Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --