Time : 11:30:15 AM
Date : Tuesday, October 28, 2003
Sender Name: Cera Holding

48 vennoten van Cera Holding geven hun tips voor een gezond en gelukkig leven

Brussel, 27 oktober 2003 - Onder de titel 'Wel in je vel' publiceerde Cera Holding zopas haar vierde Vennotenboek. Het boek, gemaakt door en voor vennoten, bevat aangrijpende getuigenissen van mensen die de stap hebben gezet naar een gezonder en gelukkiger leven, gecombineerd met praktische tips voor wie dit zelf ook wil proberen. Uit meer dan 240 inzendingen koos een zeskoppige vakjury 48 getuigenissen van mensen die openhartig vertellen hoe ze evolueerden vanuit een soms uitzichtloze situatie naar een dynamisch leven. Het 'Wel in je vel'-boek werd gedrukt in een oplage van 10.000 exemplaren en is gratis voor vennoten van Cera Holding. De coöperatieve gedachte van Cera Holding komt hierin sterk tot uiting.

Het 'Wel in je vel'-boek is het vierde in een reeks 'coöperatieve boeken'. Eerder verschenen het Vennotenkookboek (2000), het Vennotentoerismeboek (2001) en het Vennotentuinboek (2002). Het 'Wel in je vel'-boek telt 108 pagina's en bevat 48 getuigenissen van vennoten. Zij reageerden op een oproep in het Cera Vennoten Magazine, het relatietijdschrift dat sinds 1998 twee keer per jaar gratis naar alle vennoten van Cera Holding wordt gestuurd, om de band met de coöperatieve vereniging aan te halen.

Een bewuste keuze van de jury

De getuigenissen in het 'Wel in je vel'-boek werden uit meer dan 240 inzendingen geselecteerd door een 'gezonde' vakjury onder leiding van Paul Arteel, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en mede-oprichter van de vzw tegen kindermishandeling 'Kind en Geweld'. Hij werd bijgestaan door Myriam Roosen (hoofddiëtiste van het UZ Gasthuisberg), Jacques Vrijens (professor Bewegings- en Sportwetenschappen aan de RUG), Genovefa Etienne (gezondheidsjournaliste), Marc De Greef (algemeen directeur van Prevent vzw) en Mimi Smith (medewerkster aan de magazines 'Leven in STIJL' en 'TV-Familie'). "Deze vennoten kiezen voor een andere benadering waar be-leven centraal staat. Ze onthaasten, 'consu-minderen' en genieten. Hun levensmotto luidt: 'Je leeft maar één keer'. Ze hebben het heft in eigen handen genomen en hun levensstijl veranderd waar ze konden", aldus Paul Arteel.

Het coöperatieve gedachtegoed in de verf gezet

"Je leven veranderen, er een andere draai aan geven, is sowieso geen sinecure", legt directeur Yvan Dossche van Cera Holding uit. "Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat ze er niet alleen voor staan. Dat is precies waar het coöperatieve gedachtegoed van Cera Holding voor staat: samen komen we zoveel verder. Met de publicatie van dit 'Wel in je vel'-boek sluiten we ons ook perfect aan bij de maatschappelijke trend van méér aandacht voor lichaam en geest." Het 'Wel in je vel'-vennotenboek telt zes hoofdstukken: voeding, lichaamsbeweging, evenwichtige levenswijze, mentaal evenwicht, werk en omgeving. In elk hoofdstuk vertellen acht vennoten hun persoonlijke verhaal, geïllustreerd met sprekende foto's en vooral veel praktische tips.

Een professioneel gemaakt boek

De reeks Vennotenboeken en ook het 'Wel in je vel'-boek is enkel beschikbaar voor vennoten. Voor de samenstelling en realisatie ervan deed Cera Holding opnieuw een beroep op Propaganda NV, een gespecialiseerde uitgeverij die bedrijven en organisaties adviseert over het inzetten van media (boeken, magazines, nieuwsbrieven, enz.) om hun communicatie met doelgroepen (vennoten, klanten, medewerkers, dealers, enz.) te optimaliseren. In België is Propaganda marktleider in deze communicatie-niche.

Dimitri Van Zeebroeck, freelance fotograaf voor lifestylemagazines als 'Feeling', 'Ché' en 'P-Magazine', fotografeerde de vennoten in het boek en Tine Hens, journaliste bij 'De Standaard' en 'Focus Knack', tekende de verhalen van de vennoten op. De coördinatie was in handen van Martine Willems.

Over Cera Holding

Met 450.000 vennoten is Cera Holding een van de grootste coöperaties van het land. Cera Holding en haar dochter Almancora Comm.VA beheren een aanzienlijk financieel patrimonium, namelijk een belangrijke participatie van 37% in Almanij.
Naast haar financiële activiteiten biedt Cera Holding haar vennoten extra voordelen en een getrapte inspraakstructuur aan en ondersteunt zij via Cera Foundation honderden maatschappelijke projecten per jaar, in verschillende domeinen. Vorig jaar werden meer dan 400 projecten gefinancierd voor een bedrag van 5 miljoen euro.

(Einde van de mededeling)

Voor meer informatie over Cera Holding en het 'Wel in je vel'-boek, kunt u terecht bij:
Hilde Talloen, coördinator communicatie van Cera Holding, tel. 016 86 56 79, fax. 016 86 32 31,
hilde.talloen@cera-holding.be

Voor meer informatie over Propaganda, kunt u terecht bij: Gerrit Tulkens, managing partner,
tel. 02 725 29 10, fax. 02 720 09 36,
gerritt@propaganda.be

URL: http://www.ceraholding.be