Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems breidt Storage Area Management-softwareportfolio uit

Nieuwe HiCommand-producten en AppIQ-partnership

Amsterdam, 28 oktober 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), breidt het HiCommand®-portfolio uit en presenteert de verdere ontwikkeling van haar storage-softwarestrategie. Onderdeel hiervan zijn een reeks nieuwe door Hitachi ontwikkelde applicaties, co-branded versies van storage-managementproducten van AppIQ en uitbreidingen van bestaande HiCommand-softwaremodules.

De uitbreidingen zijn gericht op het beheer van de storage-infrastructuur en de optimale ondersteuning van businessapplicaties, het zekerstellen van Quality-of-Service (QoS) voor applicatiebeschikbaarheid en -prestaties, en business continuity. De nieuwe applicaties bieden:
* beheer van applicatie tot LUN;

* beheer van heterogene storage-, SAN-, server- en applicatieomgevingen;
* vereenvoudiging van complexe taken door het automatiseren van storage-processen op basis van user-defined policies en templates.

De uitgebreide HiCommand-suite is volledig CIM/SMI-S-compliant. De modules bieden een GUI waarin de applicatie centraal staat, een CIM/SMI-S-architectuur, API's en uitgebreide CLI. Hiermee is dit het meest uitgebreide, op standaarden gebaseerde storage management framework.

Nieuwe HiCommand-producten
HiCommand Storage Services Manager - een compleet applicatiegeoriënteerd platform voor storage-infrastructuurbeheer binnen multivendor-omgevingen op basis van de SMI-S-standaard. Het biedt een complete, eenduidige repository voor het beheren van alle storage resources.

HiCommand Path Provisioning - biedt een eenduidige interface voor het toewijzen van storage binnen de gehele (heterogene) omgeving op basis van eenduidig policy-management, en biedt componenten waarmee de software aansluit op alle beheerautomatisering, onafhankelijk van het storage-type.

HiCommand Chargeback - een volledig geïntegreerde chargebacksoftwaremodule die gebruikmaakt van de database van HiCommand Storage Services Manager, zodat organisaties de kosten aan het gebruik kunnen relateren.

HiCommand QoS for Oracle, Exchange, File Servers - modules die de HiCommand Storage Manager repository gebruiken als communicatiekanaal om tijdig applicatie-intelligentie te bieden aan storage-functies. Zo kunnen organisaties de toegang tot data afstemmen op de eisen van specifieke toepassingen.

HiCommand Policy Manager - verlaagt de overhead van storage-management door het automatiseren van beleids- en workflow-processen. Policy Manager integreert het beheer van verschillende, gedistribueerde platforms en applicaties. HiCommand Policy Manager is gebaseerd op de system management-software van Hitachi, Ltd.

HiCommand Provisioning Manager en HiCommand Protection Manager - Provisioning Manager zet diepgaande kennis over de architecturen van Hitachi storage-systemen in en automatiseert de workflow om zo de efficiency van beheerders te vergroten. Protection Manager vereenvoudigt het beheer van datareplicatie en -movement voor business continuity door de gerelateerde workflow te automatiseren.

Uitbreidingen op bestaande HiCommand-softwaremodules
* HiCommand Device Manager - Hitachi's geïntegreerde elementmanager is nu SMI-S 1.0-enabled voor verdere interoperabiliteit en heeft een verbeterde GUI. De integratie van replicatie- en movementsoftware¹ met Device Manager breidt de mogelijkheden voor storage-systeembeheer aanzienlijk uit.
* HiCommand Tuning Manager - biedt informatie vanuit het storage-systeem over zowel gebruik als prestaties. Tuning Manager ondersteunt nu ook IBM® AIX® en kent fabric awareness via de Brocade API.

¹ Hitachi ShadowImage(tm) in-system replicatiesoftware, TrueCopy(tm) remote replicatiesoftware, RapidXchange(tm) cross-OS file-exchange en Quick Shadow(tm) copy-on-write snapshot.

# # #

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl