Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems en AppIQ: partners in storage-managementsoftware

Verbeterd storage-management, lagere beheerkosten en uitgebreide productintegratie

Amsterdam, 28 oktober 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), gaat samenwerken met AppIQ, Inc., leverancier van storage-managementsoftware. Het eerste resultaat van de wereldwijde samenwerking is een nieuwe reeks co-branded storage-managementapplicaties op basis van de AppIQ StorageAuthority(tm) Suite. Deze toepassingen breiden het Hitachi Data Systems-softwareportfolio uit met complete, op standaarden gebaseerde oplossingen voor SAN-management, storage resource-management en heterogene storage-provisioning. AppIQ profiteert van een aanzienlijke groei van haar sales- en support-netwerk. Hitachi Data Systems heeft een licentie genomen op AppIQ's CIMIQ-X-beheerplatform als basis voor de ontwikkeling van nieuwe softwaremodules en een optie om een aandeel te nemen in AppIQ.

In lijn met de TrueNorth(tm)-visie zal Hitachi Data Systems het AppIQ-softwareplatform integreren in haar HiCommand®-suite. Het doel is een oplossing te leveren, die gebruikers aanzienlijke besparingen oplevert bij het beheer van heterogene storage resources. Hitachi Data Systems en AppIQ zijn beide sterke voorstanders van open standaarden en een webservices-gebaseerde benadering van storage-management. Het nieuwe, open platform ondersteunt producten van Hitachi-partners HP, McDATA, Sun Microsystems, NetApp, Brocade en ook van EMC.

"Storage area-management is een cruciaal onderdeel van de IT-infrastructuur van onze klanten. Daarom kozen wij voor een strategische aanpak bij het bouwen aan onze softwarestrategie in plaats van ten koste van alles te proberen het eerste op de markt te zijn met een oplossing", aldus Dave Roberson, President en COO van Hitachi Data Systems. "Wij hebben vastgesteld dat AppIQ's complete, geïntegreerde oplossing het beste aansluit bij de eisen van onze klanten."

"Onze relatie met Hitachi Data Systems speelt een sleutelrol waar het gaat om het laten aansluiten van onze oplossingen bij de eisen van onze klanten", aldus Mark Canepa, Executive Vice-President van Sun Microsystems, Network Storage. "We streven naar optimale flexibiliteit in de klantomgeving. Dat kan alleen door het vasthouden aan open standaarden en interoperabiliteit. Sun is een sterke aanhanger van de SMI-S-standaarden en steunt AppIQ's inspanningen op het vlak van CIMIQ-X om storage-software SMI-S-compliant te maken."

De co-branded AppIQ-producten integreren naadloos met de bestaande HiCommand-softwaremodules, inclusief Device Manager en Tuning Manager. Alle nieuwe oplossingen zijn agent-lite en gebouwd op een gedeelde SMI-S- en CIM-gebaseerde architectuur en datamodel. Nieuwe producten zijn onder andere:
* HiCommand Storage Services Manager;

* HiCommand Business Modules (HiCommand Path Provisioning en HiCommand Chargeback);
* HiCommand Application Modules (HiCommand QoS for Oracle, Exchange and File Servers).

# # #

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen.

Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com.

AppIQ
AppIQ, Inc. levert complete softwareoplossingen waarmee enterprise IT-afdelingen data-storage efficiënt kunnen beheren als een utility. AppIQ's storage area-managementoplossing biedt naadloze integratie van fysieke en logische storage resource discovery, provisioning, monitoring, reporting en policy-based automatisering. Daarmee sluit de beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties als Oracle en Microsoft exact aan op de capaciteit en de prestaties van het storage-netwerk. Klanten van AppIQ zijn onder andere Boston Stock Exchange, Nielsen Media Research en The Weather Channel. AppIQ is een private onderneming met haar hoofdkantoor in Burlington (Mass., VS).