Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems en IXOS Software AG sluiten wereldwijde overeenkomst voor softwareontwikkeling en -distributie

Samenwerking vormt kern van Hitachi data-life cycle-managementstrategie

Amsterdam, 28 oktober 2003 - Hitachi Data Systems, dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), en IXOS Software AG (Nasdaq: XOSY, Frankfurt: XOS), enterprise content-managementleverancier, hebben een wereldwijde softwareontwikkel- en -distributieovereenkomst gesloten. In het kader van deze overeenkomst gaat Hitachi Data Systems de archiverings- en enterprise content-managementsoftware van IXOS aan haar klanten leveren en de IXOS-producten integreren in haar storage-managementsoftware.

Het eerste resultaat van de samenwerking zijn nieuwe e-mailarchiveringsoplossingen van Hitachi Data Systems. Deze oplossingen worden geleverd door de Global Solutions Services-divisie van Hitachi Data Systems en zijn gebaseerd op IXOS-eCONserver-software. Message Archive for Compliance stelt bedrijven in staat een archief op te bouwen voor e-mail en instant messages voor een vaste periode, dat voldoet aan de voorschriften die zijn vastgelegd in SEC 17a4, Sarbanes-Oxley, Basel II en andere regelgeving. Message Archive for Email maakt een einde aan beperkingen van de grootte van e-mailboxen.

"Hiermee vloeien archiefbeheersoftware en storage logisch samen", zegt Richard Gailer, Chief Sales & Marketing Officer van IXOS. "De mogelijkheden van onze producten sluiten naadloos aan op de visie van Hitachi. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten ongestructureerde data kunnen beheren. Onze expertise op het gebied van enterprise content-management - inclusief archiveren, document- en content-beheer en workflow - maakt deel uit van deze samenwerking."

"Het invullen van de storage-eisen voor ongestructureerde content zoals e-mail is momenteel één van onze prioriteiten", aldus Ken Beaudry, Senior Vice-President en General Manager van Global Solutions Services, Hitachi Data Systems. "Intelligente opslag en beheer van verschillende content-types is cruciaal en door deze overeenkomst kunnen we ons aanbod voor data-life cycle-management aanzienlijk verbeteren."

Door het gebruik van de IXOS-software kan Hitachi Data Systems metadata koppelen aan de opgeslagen content. Hierdoor kan content ongeacht de locatie snel getraceerd en opgevraagd worden op basis van standaard documentkenmerken. Deze onderdelen zijn onder andere aanmaakdatum, auteur, ontvanger en onderwerp, of andere geïndexeerde termen in het document.

De Global Solutions Services-divisie van Hitachi Data Systems gaat de IXOS-producten leveren als onderdeel van haar raamwerk voor geïntegreerde oplossingen. De nieuwe Message Archive for Compliance-oplossing integreert de IXOS-eCONserver-software voor e-mailarchivering met de Hitachi Open LDEV Guard virtual WORM (Write Once Read Many)-beheersoftware voor dataretentie. Hitachi en IXOS gaan ook andere producten integreren, waarmee deze archiveringsmogelijkheden de kern van het storage-aanbod van Hitachi worden.

"Door de samenwerking tussen Hitachi en IXOS beschikken klanten over een pragmatische oplossing voor het steeds groter wordende e-mailprobleem en de behoefte aan beheerapplicaties voor ongestructureerde data", zegt Tony Prigmore, Senior Analyst bij Enterprise Storage Group.

# # #

IXOS
IXOS Software AG is een vooraanstaand leverancier van Enterprise Content Management-oplossingen (ECM). IXOS biedt oplossingen voor efficiënt beheer en presentatie van webinformatie, bedrijfsproces- optimalisatie en veilige langetermijnarchivering van alle bedrijfsdocumenten in een document-repository. Een wereldwijd team van professionals biedt 24x7-ondersteuning. Samen met internationale hard- en softwareleveranciers en systems integrators implementeert IXOS innovatieve technologieën. Met ruim 3.000 installaties helpt het bedrijf klanten bij het besparen van kosten en het verbeteren van de productiviteit en de concurrentiepositie. IXOS heeft wereldwijd meer dan twee miljoen gebruikers en het bedrijf is in Frankfurt genoteerd aan de TecDAX 30 en in de VS aan de Nasdaq.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl