Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 216
Datum: 29 oktober 2003

nieuwe Verordening Budget Sociaal Economisch Beleid op stapel

Gedeputeerde Staten leggen binnenkort een nieuwe Verordening Budget Sociaal Economisch Beleid aan Provinciale Staten voor. Deze nieuwe verordening sluit beter aan bij het pas vastgestelde sociaal-economische beleid (Nota Sociaal-Economisch Beleid 2003 - 2006).

Speerpunten

In de nieuwe verordening kan subsidie worden aangevraagd voor projecten die de concurrentiekracht van het Friese bedrijfsleven versterken; het ondernemings- en vestigingsklimaat van Fryslân versterken en de werking van de arbeidsmarkt in Fryslân verbeteren. Voor de land- en tuinbouwprojecten blijft de rubriek 'land en tuinbouw' van de oude verordening van kracht.

Aangescherpte voorwaarden en tendersysteem vervalt

De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen zijn enigszins aangescherpt. Zo wordt een ondergrens gesteld aan de subsidiabele kosten van een project. Hiermee willen GS voorkomen dat het geld te versnipperd wordt ingezet. Met de nieuwe verordening vervalt het tendersysteem. Dit betekent dat de projecten op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Aanvragen en brochure

Hebben Provinciale Staten de nieuwe verordening vastgesteld, dan verschijnt naar verwachting een brochure. Hierin wordt ook uitgelegd hoe men een aanvraag kan indienen voor het budget Sociaal Economisch Beleid. De brochure en de speciale aanvraagformulieren kunnen te zijner tijd bij de provincie Fryslân worden aangevraagd.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met team Communicatie provincie Fryslân, telefoon 058 292 57 35

---- --