Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 28/10

Bergen op Zoom, dinsdag 28 oktober 2003

Auto in de brand

BERGEN OP ZOOM: Aan het Hof van Sulzbach is maandagnacht een auto uitgebrand. De auto stond al een aantal weken geparkeerd op het Hof om te worden opgeknapt. Het is onbekend wat de oorzaak is van de brand. De eigenaresse heeft aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning gelegen aan de Wintertaling is maandagnacht ingebroken. De dader forceerde de achterdeur waarna hij de benedenverdieping doorzocht. De bewoners waren op het moment van de inbraak thuis en lagen op de bovenverdieping te slapen. Op dit moment wordt alleen een geldbedrag vermist. De technische recherche stelt een onderzoek in naar eventueel achtergebleven sporen.

Diefstal uit winkel

STEENBERGEN:Een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond aangehouden in verband met winkeldiefstal. De vrouw had zich in een plaatselijke supermarkt tegoed gedaan aan een fles drank zonder deze te betalen. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een dagvaarding is de verdachte iets later op de avond weer heengezonden.

Diefstal uit polikliniek

STEENBERGEN: Maandag is er bij de politie aangifte gedaan van inbraak in de polikliniek aan de Wei. De dader sloeg een raam in en kon vanuit een kantoor een flatscreen meenemen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van aangetroffen sporen.

Diefstal autosleutels en auto

STEENBERGEN: Zondagnacht is er ingebroken in een woning aan de Oudesaag. Door middel van de zogenaamde hengeltechniek kon via de brievenbus de voordeur worden geopend. De deur was wel dicht maar niet op slot. Vanuit de woonkamer werd een sleutelbos meegenomen alsmede de daarbij behorende personenauto merk Volkswagen Golf. Het voertuig was voorzien van het kenteken FB-FS-88.
De auto staat inmiddels gesignaleerd en de eigenaar heeft aangifte gedaan.

Snelheidscontroles

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag op een tweetal locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Jan Vermeerlaan passeerden 432 bestuurders de controle. In totaal zijn er 91 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op de Burgemeester Freijterslaan zijn in totaal 1138 voertuigen gecontroleerd. 173 bestuurders waren in overtreding en kunnen een bekeuring verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102! km/u. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u.

Autoruit ingegooid

ROOSENDAAL: Een achterruit van een auto aan de Bandeliersberg is het afgelopen weekend ingegooid. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan.

Diefstal scooter

ROOSENDAAL: Een bestuurder van een scooter kwam maandagavond tot de ontdekking dat hij zonder benzine was komen te staan. Hij parkeerde zijn scooter bij een bushalte en was voornemens zijn tweewieler dinsdag weer op te komen halen. Toen hij echter dinsdag weer bij de bushalte stond bleek dat zijn scooter was gestolen. De eigenaar komt aangifte doen bij de politie.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: Maandag is aangifte gedaan bij de politie van diefstal uit een bedrijf. Uit een pand aan de Borchwerf is vrijdagavond een geldbedrag en een tweetal autosleutels weggenomen. De dader is het bedrijf ongemerkt binnengewandeld en doorgelopen naar het kantoor. Vanuit een kast werd hierop een kistje meegenomen met hierin de voornoemde goederen.

Politie rolt hennepkwekerij op

ROOSENDAAL: Een bewoner van de Burgemeester Prinsensingel rook dinsdagmiddag een brandlucht en meldde dit aan de politie. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat in het betreffende pand een tweetal in werking zijnde hennepkwekerijen aanwezig waren. In totaal betrof het 665 plantjes en de daarbij behorende randapparatuur. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt aanranding

HOEVEN: De politie is bezig met een onderzoek naar aanleiding van een aanranding van maandagmiddag. Een 12-jarig meisje uit Hoeven fietste omstreeks 15.30 uur met een aantal klasgenootjes vanuit school naar haar woning in Hoeven.
Het meisje reed vanuit de Hofstraat alleen verder het Seminarieterrein op. Halverwege de route moest het meisje door een obstakel in de weg van haar fiets afstappen. Op datzelfde moment zag zij een andere fietser aankomen. De ongeveer 30-jarige man met een sportief uiterlijk en ongeveer 1.80 m lang pakte haar vast en gooide haar op de grond. De man was op dat moment gekleed in een afgewassen spijkerbroek met daarop een zwart T-shirt. Ook had de man een donkerkleurig jack aan en fietste hij op een herenfiets. De man betastte het slachtoffer oppervlakkig. Het slachtoffer begon direct te gillen waarop de dader vluchtte.
De klasgenootjes die het geschreeuw van het meisje hadden gehoord zijn direct terug komen fietsen en hebben het slachtoffer opgevangen. De politie heeft na het binnenkrijgen van de melding onmiddellijk een buurt- en sporenonderzoek ingesteld. De districtsrecherche heeft de zaak op dit moment in onderzoek.

Bron: Nicolette Bovenhorst