Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 28-10-2003 - 15.20 uur

Verkeerscontrole
Alkmaar, maandag 27 oktober 2003.
In de ochtenduren is het verkeer gecontroleerd en staande gehouden op de Koelmalaan. Twintig automobilisten werden bekeurd omdat ze geen autogordel droegen en vier kregen een bon omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Inbraken
Bergen, maandag 27 oktober 2003.
Overdag is er ingebroken in een huis aan de Willem Reijersweg. Er werd een raam van de schuifpui ingeslagen om binnen te komen. Uit de woning wordt een fotocamera vermist.
Alkmaar, maandag 27 oktober 2003.
Eveneens overdag werd er ingebroken in een woning aan de Betje Wolffstraat. Daar trapte men een deur open en werd een breedbeeld televisie weggenomen. Het gaat om een TV van het merk Sony.

Drankrijdster
Castricum, dinsdag 28 oktober 2003.
Omstreeks 02.00 uur controleerde de politie op de Stationsweg een 28-jarige automobiliste uit Uitgeest op drankgebruik. Aan het bureau blies zij 460 ug/l (tot 220 toegestaan). In januari van dit jaar was de vrouw ook al aangehouden wegens het rijden met drank op. Ze krijgt opnieuw een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Limmen/Heiloo, dinsdag 28 oktober 2003.
Tussen 07.00 en 09.00 uur heeft de politie het bromfietsverkeer gecontroleerd op de Rijksweg in Limmen. Daarna verplaatste de controle zich van 09.30 tot 11.30 uur naar de Kennemerstraatweg in Heiloo. Bij de controle werden ook politiemotoren ingezet. In totaal kregen 15 bromfietsers een bon omdat hun voertuig was opgevoerd. 2 kregen er een bekeuring omdat ze geen valhelm droegen. 10 automobilisten kregen een bon wegens het niet dragen van de autogordel en verder waren er nog enkele bekeuringen wegens onder meer overschrijding van de snelheid, het hebben van een gladde band en een ontbrekende buitenspiegel. Van alle verkeersdeelnemers heeft de bromfietser de meeste kans op een ongeval. Meer dan 100 bromfietsers in Nederland vinden ieder jaar de dood in het verkeer, vaak omdat ze te snel rijden of omdat zij de helm niet dragen.