Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (28/10)

dinsdag, 28 oktober 2003

Woninginbreker gebruikt ook nog even badkamer Politie arresteert verdachte inbraak woonboot

BREDA- De politie heeft gisteravond een 34 jarige veelpleger aangehouden, die verdacht wordt van een inbraak in een woonboot in het Bredase Centrum. Volgens de bewoner van de boot heeft de dader van de inbraak niet alleen veel persoonlijke bezittingen van hem meegenomen, maar ook nog gebruik gemaakt van de badkamer. De bekende inbreker van de politie, die inmiddels de klappen van de zweep kent, zwijgt nog over zijn betrokkenheid bij de inbraak. De inbraak vond 26 oktober plaats toen de bewoner van de boot afwezig was.

Verdachte steekt schutting in brand

BREDA- Een onbekende dader heeft vannacht rond 00.30 uur in de Luikstraat een houten tuinschutting in brand gestoken. Gelukkig werd de brand door een van de buurtbewoners tijdig ontdekt en kon samen met de eigenaar van de schutting de brand worden geblust. De politie vond een opgerolde krant in de brandgang achter het huis, die door de dader kennelijk was gebruikt om het vuur aan te steken. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Kleding gestolen bij winkelinbraak

BREDA- Bij een kledinginbraak op het winkelcentrum Brabantplein hebben onbekenden vannacht met een steen de etalageruit van een winkel ingegooid en een nog onbekende hoeveelheid kleding meegenomen. Ook de nagenoeg lege kassa werd door de dader(s) meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal dure fietsen uit garage

BREDA- Vannacht zijn uit een garage van een woning gelegen aan de Liniewal te Prinsenbeek twee dure fietsen gestolen. De fietsen hebben een totale waarde van 1360 euro.

Bron: R. van Kuik