Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



28 oktober 2003 middag



Politie Harderwijk pakt drietal tasjesrovers


De politie in Harderwijk heeft verschillende tasjesroven van de afgelopen weken allemaal weten op te lossen. Drie mannen uit Harderwijk in de leeftijd van 20, 21 en 25 jaar zijn inmiddels aangehouden.
Twee van hen, de 20 en 25 jarige Harderwijker konden worden aangehouden op verdenking van de diefstal van een handtas uit de fietstas van een 75 jarige Harderwijkse vrouw. Deze diefstal vond plaats afgelopen vrijdagmiddag nabij het winkelcentrum Stadsdennen. De politie kwam hen op het spoor dankzij diverse getuigen die zich bij de politie hebben gemeld.
De 21 jarige verdachte kon maandag door de politie worden ingerekend, nadat uit voorgaand onderzoek duidelijk werd dat hij de afgelopen weken meerdere malen een tasjesroof pleegde. Hij heeft inmiddels de tasjesroven bekend van 15 oktober op de Verkeersweg, op 16 oktober op de Plantage, op 18 oktober op het P.C. Hooftplein, op 22 oktober een poging op Vischmarkt nadat een automobilist hem klem reed en de tas werd achtergelaten Deze 21 jarige man is voorgeleid bij de officier van justitie. De politie zet het onderzoek voort.


't Loo Oldebroek- woningbrand

Vanochtend is een woning aan de Vierschotenweg uitgebrand. De 53 jarige bewoonster had vanochtend de houtkachel aangemaakt. Rond negen uur zag zij dat er rook van de bovenverdieping kwam. Na mislukte poging om zelf de brand te blussen heeft zij de brandweer gebeld. Waarschijnlijk is de brand in de slaapkamer van de vrouw ontstaan, door dit vertrek loopt ook de pijp van de kachel naar het dak. De woning is volledig uitgebrand.


Epe - verkeerscontrole

In Epe is vanochtend tussen kwart over acht en tien voor negen een roodlichtcontrole gehouden bij de werkzaamheden aan de Hoofdstraat. Er zijn elf bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door het rode licht.


Harderwijk - verkeerscontroles

Vanochtend zijn op verschillende locaties in Harderwijk verkeerscontroles gehouden, deze vonden plaats op de Harderwijkerweg, Stationslaan en de Groene Zoomweg. In totaal zijn er 5 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht, 1 proces verbaal is opgemaakt voor het gebruik maken van de busbaan, 1 bon voor een bromfietser die op de weg reed waar dit niet was toegestaan en 1 reed door rood licht bij een spoorwegovergang en kreeg daarvoor een boete.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --