Politie Zaanstreek-waterland



20:17 27-OKT-03
LOC: KROMMENIE, VLIETSEND

Gewapende overval op supermarkt

Vlak na sluitingstijd werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt. Twee daders verbraken een ruit naast een nooddeur aan de achterzijde van het pand en drongen daardoor naar binnen. Het aanwezige personeel werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in de kluisruimte op de grond te gaan liggen. Het personeel was juist bezig geweest de lades van de kassa's in de kluis op te bergen. Daarom stond de kluis open. De daders hebben een aantal lades in een tas gedaan en gingen er vandoor. Op het parkeerterrein aan de achterzijde van de supermarkt stond een witte bestelauto te wachten met vermoedelijk een derde persoon achter het stuur. Nadat de overvallers waren ingestapt ging de bestelauto er met hoge snelheid en gedoofde lichten vandoor in de H. Dunantstraat in de richting van de Iepenweg. De bestelauto werd later op de avond in de omgeving teruggevonden. De auto was al enige weken daarvoor als gestolen opgegeven. Het is nog niet bekend hoeveel geld er werd ontvreemd.
Twee medewerksters van de supermarkt werden door ambulancepersoneel behandeld tegen allerlei stressverschijnselen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
De twee daders betroffen licht getinte mannen, die Nederlands spraken met een licht nog onbekend accent. Eén van de daders droeg een zwarte integraal helm, was ongeveer 1.80 m lang en had een breed postuur. Hij droeg een donkere driekwart jas en zwarte handschoenen. De andere dader was ongeveer 1.65 m lang en droeg een donkergroene bivakmuts en een donkere jas.

20:51 27-OKT-03
LOC: PURMEREND, RUDOLF GARRELSTRAAT
Woninginbrekers opgepakt
De politie heeft twee broers, 38 en 40 jaar oud, beiden uit Purmerend, aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Eerder op de avond werd aangifte gedaan van diefstal van een aantal goederen uit een woning. Daarbij was meteen de verdenking tegen beide broers gerezen. Deze bleken inmiddels beiden aanwezig op hun bij de politie bekende verblijfadres. Toen zij dit pand verlieten werden zij aangehouden. In de struiken naast de woning en in de woning zelf werden goederen aantroffen die van de eerder op de avond gepleegde inbraak afkomstig waren. De broers werden ingesloten en in verzekering gesteld. Zij zijn beiden bekenden van de politie. Eén van hen is een zogenaamde veelpleger.

09:00 28-OKT-03
LOC: MONNICKENDAM, KRUISING N247 MET DE OOSTELIJKE PARALLELWEG
Agenten gewond na aanrijding
Bij een aanrijding met een andere personenauto raakten een 40-jarige en een 21-jarige agent van de Politie Zaanstreek - Waterland gewond. Zij werden met nekletsel naar respectievelijk het AMC in Amsterdam en het Waterland ziekenhuis in Purmerend gebracht. Het ongeval gebeurde toen de agenten in een herkenbare politieauto en op weg naar een spoedmelding, met optische- en geluidssignalen door een rood verkeerslicht reden. Een 67-jarige automobilist uit Broek in Waterland reed op dat moment de kruising op, waarna de politieauto zich in de rechterflank van zijn auto boorde. Deze bestuurder raakte niet gewond. De politieauto is total loss, omdat het dak van de auto moest worden afgeknipt.

09:50 28-OKT-03
LOC: PURMEREND, PURMERDIJK
Auto bijna te water
Een 31-jarige automobilist uit Middenbeemster wilde met zijn bestelbus achter uit een afrit van de Purmerdijk afrijden. Hij raakte daarbij van de weg af en kwam zeer schuin in de berm te liggen, Daarbij dreigde de bus langzaam een aangrenzend water in te glijden. Er bevonden zich nog twee personen in de bus, die echter vanwege de stabiliteit in de bus moesten blijven. Gewaarschuwde agenten probeerden met een lijntje aan hun surveillanceauto de bus voor verder afglijden te behoeden, maar konden dat niet helemaal houden. Ook de brandweer was snel ter plaatse en maakte een lijntje vast, waardoor verder afglijden werd voorkomen. Er kwamen twee takelwagens ter plaatse waarvan er één echter zelf in de zachte berm vast kwam te zitten. Toen deze door de andere takelwagen was losgetrokken kon de bus met inzittenden uiteindelijk uit zijn benarde positie worden bevrijd. De passagiers kwamen met de schrik vrij. Er werd niemand gewond.



Verkeershandhaving



J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-281003


14:45 -17:00 27-OKT-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Twee keer zo hard als toegestaan
Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam werd maandag een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur. Vier procent van alle weggebruikers reed te hard.

19:25-21:25 27-OKT-03
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Ruim vijftig km per uur te hard

Op De Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werd maandagavond op snelheid gecontroleerd. Eén bestuurder reed met een snelheid van 126 km per uur. Een op de tien passanten overschreed de snelheidslimiet van 70 km per uur.



---- --