Politie IJsselland


Dagrapport Pers Zwolle
Maandag27-okt-2003 07:00 uur tot Dinsdag28-okt-2003 06:59 uur
Piket 038 4963891
Door Wim Rabelink
---



Vermiste jongen nog niet gevonden.

Maandag werd de zoektocht naar een vermiste jongen van 19 jaar uit Zwolle voortgezet. Zondagavond al startte een duikersteam van de brandweer Zwolle met een zoekactie in de Stadsgracht aan de Pannekoekendijk. Tot op heden is geen levensteken van hem vernomen.
Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur was het laatste contact tussen hem en een vriend.

Maandag werd o.a. met speurhonden en een duikteam van de brandweer Zwolle te vergeefs gezocht. Vandaag zal er verder worden gezocht.

03-135239



---



Computers en beeldschermen gestolen

Zwolle - Bij een inbraak in twee bedrijven aan de Punterweg zijn o.a. computers en beeldschermen ontvreemd. Een juist opgave is nog niet gedaan. De inbraak vond maandagavond laat plaats.
Getracht werd om een plasmascherm te stelen, hetgeen niet lukte.

03-135852



---



Bromfietsdief snel aangehouden

Kregen wij verbalisanten de melding om te gaan naar bovengenoemde lokatie alwaar iemand zou staan, die zojuist zijn gestolen scooter had teruggevonden en die daarna door de verdachte zou zijn mishandeld.
De benadeelde had zijn bromfiets aan de Nieuwstraat geparkeerd en was binnen een kwartier gestoplen. Samen met de gewaarschuwde ouder treffen ze de verdachte lopen met de gestolen bromfiets aan op Diezerpoortenplas.

Mishandeling.
De 58 jarige vader houdt de dader aan en krijgt direct de bromfiets terug. Toen duidelijk werd dat de politie gebeld werd, bedacht de verdachte zich niet en deelde een harde vuistslag uit aan het slachtoffer.
Hierdoor liet deze los en kon de verdachte ontkomen.

Uit eindelijk is een 22 jarige Zwollenaar als verdachte aangehouden.
Tijdens de overbrenging verzet de verdachte zich en schopt een politieagent in zijn gezicht. De verdachte is ingesloten.

03-135757



---


Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --