Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Tentoonstellingen rond Herman Bieling groot succes
Albrandswaard Inmiddels zijn beide tentoonstellingen afgelopen, maar zowel de tentoonstelling in het Kasteel van Rhoon als de tentoonstelling in de openbare bibliotheek in Poortugaal was een groot succes. Meer dan 500 bezoekers kwamen naar het Kasteel van Rhoon om het werk van Herman Bieling te bekijken. Maar ook in de bieb in Poortugaal stroomden de bezoekers toe.

Ik ben heel erg blij met het succes van de beide tentoonstellingen: aldus een trotse wethouder Gerard Brussaard. Als college hebben we het jaar 2003 uitgeroepen tot Bielingjaar, het jaar waarin het leven en werk van Herman Bieling centraal staat. En één van de evenementen was het organiseren van een overzichtstentoonstelling in het Kasteel van Rhoon. Een tentoonstelling waarin alle vormen van zijn kunstenaarsschap te zien waren en ik kon alleen maar hopen op een succes als dit.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een boekje uitgebracht rond het leven en werk van Herman Bieling. Van dit boekje zijn er inmiddels al een paar honderd verkocht, maar is nog altijd voor 15,-- te koop in het gemeentehuis aan de Viaductweg 1 in Rhoon, de bibliotheek in Poortugaal en bij Het Witte Huys in Rhoon.

Brussaard: Om met de schooljeugd meer bewust van kunst te maken en ze te motiveren ook zelf aan het werk te gaan, is er een tekenwedstrijd uitgeschreven waarvan de resultaten inmiddels bekend zijn Ter voorbereiding heeft een groot aantal basisscholieren de tentoonstelling bezocht en ik stond echt versteld van de serieuze manier waarop de schooljeugd met dit thema omgaat.

De tentoonstelling in het Kasteel van Rhoon is voornamelijk bezocht door geïnteresseerden uit Albrandswaard, waarbij vaak een foto werd meegebracht van de eigen Bieling. Aansluitend werd dan nog een bezoek aan de bieb in Poortugaal gebracht om de tentoonstelling daar te bekijken.

Op 3 november a.s. wordt ook in de gemeente Goedereede een tentoonstelling rond Herman Bieling geopend. Deze tentoonstelling, in het gemeentehuis van Goedereede, is tot en met 28 november tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezoeken.