Gemeente Hoogeveen

29 oktober 2003

* Zaterdag Open Bedrijvendag Hoogeveen *

* Prijsvraag: Ontdek bedrijvig Hoogeveen! *
* Commisie Bestuur *

* Hoorzittingen bezwaarschriften *

* Collecten *

* Oud papier *

* Waarschuwingsborden afgravingsplas Nijstad *
* Informatieavond over ADSL in zaal Mol Hollandscheveld *
* Strijdt mee om de Kroonzegel 2003 *

* Gemeente presenteert uitkomsten dorpsbreed onderzoek Nieuwlande *
* Gemeente wil bomen kappen *

* Krakeel in beeld *

* Informatieavond Vrijwilligerssteunpunt in Wijkcentrum De Weideblik
---

* Hoogeveen zet zijbeladers in voor ophalen huisvuil *
* Regels voor de verkoop van kerstbomen en oliebollen *
+ Wet Milieubeheer *

+ Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Vrijstellingsregeling incidentele detailhandelsvestiging (o.a. e-commerce) op bedrijventerreinen *
+ Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Kapvergunningen *

+ Meldingen AMVB's *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening (kantoorgebouw Crerarstraat) *

Zaterdag Open Bedrijvendag Hoogeveen

Ontdek het op 1 november in Hoogeveen! Via advertenties, posters, folders en busreclame is deze slogan afgelopen weken uitgebreid onder de aandacht van het publiek gebracht. Zaterdag is het zover: de Open Bedrijvendag Hoogeveen.

Circa dertig Hoogeveense bedrijven zetten zaterdag hun deuren wijd open voor het publiek. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom voor een kijkje in de keuken van transportbedrijven, industriële bedrijven, drukkerijen, horeca of zakelijke dienstverleners.

Enkele bedrijven uitgelicht

Bij Pet/Hoogeveensche Courant is zaterdag de drukkerij in vol bedrijf. Bij Everhardus Metaalbewerking kunt u zien hoe ze gaten in metalen platen persen. Formco Drukwerkleveranciers geeft een kijkje achter de schermen van drukwerkproductie en Remmers Bouwchemie toont welke producten men levert voor de bouw. De Steven een-op-een coaching verzorgt een workshop en bij Kreeft Opleidingen mag u een stukje rijden op de heftruck. Voor informatie over alle deelnemende bedrijven en het programma van de Open Bedrijvendag kunt u terecht op www.hoogeveen.nl/open.

Pendelbussen

Randstad Uitzendbureau, Werq Personeelsdiensten en de gemeente presenteren zich samen op het Alfa-college aan de Voltastraat. Koen's Catering maakt hier een gezellig terras en kinderen kunnen springen op een luchtkussen van de Rabobank of zich laten schminken.

Het Alfa-college is ook het vertrekpunt van de bussen die de hele dag langs de deelnemende bedrijven pendelen. Dit vervoer wordt u gratis aangeboden door Lanting Reizen BV.
Rondvlucht
Voor iedereen die wil weten, horen, zien, ruiken en proeven wat bedrijvig Hoogeveen te bieden heeft, valt er op 1 november dus veel te beleven. Het Hoogeveense bedrijfsleven is de moeite van het ontdekken meer dan waard! En heeft u nog niet genoeg gezien, doe dan mee met de prijsvraag (zie onderstaande bon). Voor de bedenker van de mooiste slagzin is er een rondvlucht voor twee personen over bedrijvig Hoogeveen.
Prijsvraag: Ontdek bedrijvig Hoogeveen!
Op de Open Bedrijvendag op 1 november kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij circa dertig bedrijven in Hoogeveen. Als u de Prijsvraag invult en deze op 1 november inlevert bij één van de deelnemende bedrijven, dan dingt u mee naar een rondvlucht voor twee personen boven Hoogeveen. De mooiste slagzin wordt beloond. Alleen formulieren die op 1 november bij een van de deelnemende bedrijven zijn ingeleverd worden beoordeeld. De jury bestaat uit de leden van de werkgroep Open Bedrijvendag (gemeente, CBH, CHO en Alfa-college) en de uitspraak van de jury is bindend. De uitslag wordt gepubliceerd in Het Torentje van 12 november.
Commisie Bestuur
De Commissie Bestuur vergadert donderdag 6 november in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is, begint om19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Notitie speelhallen en verslag van de hoorzitting over speelautomatenhallen.

* Verordeningen ex artikel 2.12 en 2.13 Gemeentewet
* Verordening Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) Spreekrecht
Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Als u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering kunt u twee werkdagen voor de vergadering inzien in het voorlichtingscentrum

Hoorzittingen bezwaarschriften

De Bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen op woensdag 5 november. De hoorzittingen zijn in commissiekamer 2 van het gemeentehuis.

* 13.30 uur: Schelhaas makelaardij B.V. tegen het besluit, waarin is verzocht een reclame-uiting van gemeentegrond nabij Pesse te verwijderen, onder oplegging van een dwangsom bij weigering daarvan.

* 16.00 uur: HvD Advies namens Tegeltoko Hoogeveen BV tegen het besluit tot verlening van een lichtreclame-vergunning onder oplegging van de maatregel tot verwijdering van een reeds geplaatste verlichting zonder vergunning, welke in strijd wordt geacht te zijn met het advies van de welstandscommissie.

Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd voor het Diabetes Fonds Nederland. Volgende week collecteren vrijwilligers voor de Stichting Alzheimer Nederland
Oud papier
Zaterdag 1 november

Jeugdraad Hervormde en Gereformeerde kerk Pesse. Het papier wordt vanaf 9.00 uur opgehaald. Ook staat er een container bij de Gereformeerde kerk aan de Hoogeveenseweg in Pesse.

Comité Ouderen Geref. Kerk Vrijgemaakt. Er staan twee containers bij de Euromaster aan de Griendtsveenweg 2. Het oud papier kunt u van 9.30 uur t/m 12.00 uur brengen (er is hulp aanwezig).

Basisschool De Regenboog te Noordscheschut. Het papier wordt tussen 9.00 en 12.00 uur opgehaald.

Via de website van de gemeente kunt u deze week weer een huwelijksplechtigheid volgen.
Vrijdag 31 oktober om 14.30 uur trouwen Lucas Kikkert en Renate Martina Agnes de Boer . Om deze huwelijksvoltrekking rechtstreeks te kunnen volgen gaat u naar www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje in de oranje balk.

Waarschuwingsborden afgravingsplas Nijstad

De gemeente heeft borden geplaatst rondom de zandafgravingsplas Nijstad, tussen Hoogeveen en Echten, om passanten te waarschuwen. "Zeer gevaarlijk terrein, verboden toegang voor onbevoegden" luidt de tekst op de borden. Behalve de directe omgeving van de plas, is ook de plas zelf verboden terrein. Activiteiten zoals zandsurfen, watersurfen, jetskiën en zwemmen zijn er zeer gevaarlijk, in verband met de zandafgravingen. Eerder dit jaar vond een dodelijk ongeval bij een zandafgravingsplas in Smilde plaats.
Informatieavond over ADSL in zaal Mol Hollandscheveld

Logo ADSL rondom Hoogeveen

Vanavond is er van 18.30 tot 22.00 uur een informatiemarkt voor alle mensen met belangstelling voor ADSL. In zaal Mol in Hollandscheveld staan stands van de gemeente en van Rovecom ICT, partner van de gemeente in het ADSL-project. Rovecom ICT geeft informatie en advies over ADSL en de internetproviders die ADSL (connected by KPN) aanbieden. De gemeente biedt achtergrondinformatie over het project voor de centrale Nieuweroord. In de gemeentestand kunnen ook mensen die onder andere telefooncentrales dan Nieuweroord vallen, zich vrijblijvend melden als belangstellende voor ADSL.

Presentatie
Om 19.00, 20.00 en 21.00 uur is er een korte presentatie van Rovecom ICT en de gemeente. De volgende punten komen dan aan de orde:
* Wie valt binnen welke telefooncentrale

* Wat zijn de plannen per centrale?

* Uitleg over ADSL en de verschillende abonnementen Meer informatie
Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.hoogeveen.nl/adsl. U kunt via deze site doorlinken naar de websites van Rovecom ICT en KPN. Besluitenlijst B&W
Vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met de herinrichting van de Milieustraat. Daarvoor stelt zij een krediet van 805.000 beschikbaar. Ook stemde het college in met de aankoop van grond ten zuiden van het Oude Diep. U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis Strijdt mee om de Kroonzegel 2003
Bent u het afgelopen jaar samen met andere buurtbewoners druk geweest met projecten om de leefbaarheid in uw wijk te verbeteren, dan kunt u zich aanmelden voor de Kroonzegel 2003. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de volgende drie categorieën:
* ouderen en senioren-complexen

* nieuwe aanleg en projecten

* bestaande bouw

De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 5 december 2003. De uitreiking van de Kroonzegel 2003 is op maandag 26 januari 2004 tijdens een informele bijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2003 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp.

Gemeente presenteert uitkomsten dorpsbreed onderzoek Nieuwlande

Maandag 3 november is er een bewonersavond in dorpshuis 't Dwarsgat in Nieuwlande. De avond begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente de uitkomsten van de enquête die in het dorp is afgenomen. Ook worden de resultaten van de jongerenavond, de actie op de basisscholen en de interviews met ondernemers bekend gemaakt. De avond krijgt een feestelijk tintje. Er is hard gewerkt door het dorp en met de uitkomsten van de enquête is Nieuwlande weer een stapje verder.

Enquêtes

In september hebben ruim 40 inwoners bij mededorpsgenoten enquêtes afgenomen. Zij hebben daarvoor afspraken gemaakt en zijn persoonlijk bij de mensen langs geweest. In het begin ging het langzaam, maar toen Nieuwlande eenmaal warmgedraaid was stroomden de ingevulde vragenlijsten binnen. Uiteindelijk hebben 430 huishoudens in Nieuwlande meegedaan aan de enquête. Dat is 83% van het totale aantal huishoudens.

Speerpunten

Na de presentatie van de uitkomsten kiezen de inwoners op woensdag 19 november een aantal speerpunten. Om deze speerpunten aan te kunnen pakken worden er werkgroepen gevormd. Inwoners kunnen zich aanmelden voor deze werkgroepen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bewonersavond of het project DOP Nieuwlande kunt u terecht bij mevrouw. G.Lunsing, projectleider, telefoon: 0528-291389

Gemeente wil bomen kappen

De gemeente wil dit jaar 227 bomen kappen. Dat is de conclusie na de jaarlijkse controle van het bomenbestand. De bomen worden nog deze winter verwijderd. Waar dat mogelijk is worden nieuwe bomen geplant. De gemeente heeft 90.000 bomen in beheer.

De meeste van de 227 bomen die worden verwijderd zijn instabiel en kunnen bij een storm omvallen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Twintig bomen zijn dood en bijna zeventig bomen moeten om andere redenen verdwijnen.

Controle

De meeste bomen worden gekapt omdat ze dood zijn of niet stevig genoeg staan. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om bomen te kappen. Zo moeten langs de Riegshoogtendijk 13 eiken worden verwijderd omdat ze zo dicht op de rijweg staan dat ze herhaaldelijk worden aangereden. Deze bomen hebben geen toekomst.

Op de Brink van Hollandscheveld staan meerdere eiken zo dicht op elkaar dat ze dode takken krijgen. Wanneer er 18 bomen worden gekapt, kunnen de overige eiken uitgroeien tot grote monumentale bomen.

Voor de bomenkap is een vergunning afgegeven. Meer informatie hiertover vindt u in de rubriek Mededelingen onder Kapvergunningen.

Inzage in kaplijst

Voor informatie over de kap van bomen in uw wijk kunt u contact opnemen met de wijkbeheerder in uw wijk. U kunt tijdens zijn spreekuur de kaplijst inzien. De spreekuren van de verschillende wijken zijn:
* Maandag van 11 tot 12 uur De Cirkel Noordscheschut
* Dinsdag van 9 tot 10.30 uur De Eiken in Tiendeveen
* Dinsdag van 11 tot 12 uur Dorpshuis Nieuwlande
* Woensdag van 11 tot 12 uur Het Anker in Hollandscheveld
* Donderdag van 11 tot 12 uur Warreveen in Pesse
* Donderdag van 11 tot 12 uur Het Vonder in Elim
* Maandag tot en met donderdag van 11 tot 12 uur Krakeel, Industriegebied, tel. 231090

* Maandag tot en met donderdag van 11 tot 12 uur Wolfsbos/Zuid, tel. 267275

* Maandag tot en met donderdag van 11 tot 12 uur Centrum-West, Venesluis, tel. 235424

* Maandag tot en met donderdag van 11 tot 12 uur De Weide, tel. 234591

* Maandag, dinsdag en donderdag van 11-12 Centrum-Oost, tel. 236811 en woensdag van 11 tot 12 uur, tel. 274816

* Begraafplaatsen tel. 277681

Krakeel in beeld

Bij TV Drenthe is woensdag 5 november een uitgebreide reportage te zien over het wel en wee van de wijk Krakeel in Hoogeveen. Het programma heet Thuisland Drenthe en is gemaakt door Peter Zwerus. De uitzending begint omstreeks 18.30 uur, na het regionale nieuws. Thuisland Drenthe wordt daarna - tot middernacht - elk uur herhaald.

Informatieavond Vrijwilligerssteunpunt in Wijkcentrum De Weideblik

Maandagavond 3 november is er een informatieavond over het Vrijwilligerssteunpunt dat SWW ontwikkelt voor Hoogeveen. De avond begint om 20.00 uur in Wijkcentrum De Weideblik, De Ploeger 10A. Deze avond is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in De Weide.

Vrijwilligerssteunpunt

SWW presenteert het Vrijwilligerssteunpunt. Coördinator Marielle Vogelzang geeft een toelichting op de kerntaken van het steunpunt, de vrijwilligersvacaturebank en deskundigheidsbevordering. Daarnaast vertelt zij het een en ander over de stand van zaken met betrekking tot de inrichting van het steunpunt. Ook behandelt zij talrijke onderwerpen die het vrijwilligerswerk aangaan, zoals trends en maatschappelijke ontwikkelingen, vrijwilligersbeleid, en waardering van het vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen deze avond vacatures plaatsen. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een bezoek aan het Vrijwilligerssteunpunt.

Cursussen

Het Alfa-College heeft speciale cursussen voor vrijwilligers. Medewerkers van het Alfa College geven op deze informatieavond een toelichting op hun cursusaanbod. De inhoud van een cursus wordt steeds aangepast aan de behoefte van de cursisten.Op deze voorlichtingsavond wil het Alfa-College met potentiële cursisten in gesprek, zodat het scholingsaanbod aansluit op de vraag van de vrijwilligers.

Meer informatie

Het Vrijwilligerssteunpunt wordt ook in de dorpen en overige wijken van Hoogeveen gepresenteerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij SWW, telefoonnummer; 0528-283880.E-mail:
vrijwilligerssteunpunt@welzijnswerk-hoogeveen.nl

Hoogeveen zet zijbeladers in voor ophalen huisvuil

Vanaf maandag 3 november haalt de gemeente Hoogveen het huisvuil op met een huisvuilwagen die een automatische zijbelading heeft. Containers worden voortaan geleegd met behulp van een grijparm. De duobak wordt omgebouwd tot een container voor restafval en u krijgt er een groene bij voor het groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Invoering

De invoering van het systeem met de twee containers begint volgende week maandag in en rond de dorpen Pesse, Stuifzand, Fluitenberg, Nieuwlande, Nieuweroord en Tiendeveen. De huishoudens in dit gebied hebben vorige week een groene GFT-container gekregen. Deze week wordt bij deze huishoudens het tussenschot in de duobak verwijderd.

'Om en om'

De reinigingsdienst haalt het huisvuil 'om en om' op. In de even weken kunt u alleen restafval in de voormalige duobak aanbieden. In de oneven weken wordt het GFT-afval in de groene container opgehaald. Aanbieden containers
voorzijde van het deksel richting de straat. Als er meerdere containers bij elkaar staan moeten ze in een rij met minimaal 30 cm tussenruimte worden geplaatst. Ook mogen er geen geparkeerde voertuigen, bomen enz. voor de containers staan. Meer informatie
telefoonnummer 0528-291653
Regels voor de verkoop van kerstbomen en oliebollen

Welke regels gelden er in de gemeente Hoogeveen voor de verkoop van kerstbomen en oliebollen? Een vraag die de gemeente regelmatig voorgelegd krijgt in de maanden november en december.

Wanneer u kerstbomen of oliebollen aan huis wilt verkopen, bijvoorbeeld vanuit uw garage of schuur, heeft u geen vergunning nodig. Wilt u dat aan de openbare weg doen dan heeft u wel een vergunning nodig. De gemeente bekijkt per aanvraag of er vanuit de verkeersveiligheid geen belemmeringen zijn om de vergunning voor de gewenste verkooplocatie te verlenen.

Maximum

Om problemen vanuit de openbare orde te verkomen, heeft de gemeente gekozen voor een maximumstelsel. Hierin is vastgesteld dat de gemeente naast de reguliere standplaatslocaties per locatie maximaal één kerstboomverkoper en maximaal één oliebollenverkoper toestaat.

Daarnaast verleent de gemeente maximaal twaalf vergunningen voor de verkoop van kerstbomen op overige locaties op openbare of eigen grond. Voor de verkoop van kerstbomen wordt alleen vergunning verleend voor de periode van maximaal twee weken voor de kerstdagen. Voor de verkoop van oliebollen wordt alleen vergunning verleend voor de periode tussen kerst en oud & nieuw.

Leges

De legeskosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag bedragen 14,70. Wanneer er een standplaats wordt ingenomen op openbare grond, moet er naast de legeskosten ook precariobelasting betaald worden. Om de handel in vergunningen tegen te is een vergunning op naam gesteld. Degene wiens naam op de vergunning staat moet ook persoonlijk de standplaats innemen.

Voor het aanvragen van een standplaatsvergunning voor de verkoop van kerstbomen of meer informatie, kunt u bellen met de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoon 291244.

Mededelingen

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van de verzoeken van:

* Mevrouw H. Klomp-Post voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 3 juli 1996 aan de heer J. Okken verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een rundveehouderij annex veehandel, gelegen aan het Zuideropgaande 91 te Hollandscheveld. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat er geen dieren meer worden gehouden in genoemde inrichting.

* Bio-Cure B.V. voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 4 juli 1994 aan de heer J.B. van Zanten verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een groothandel in verf en applicatieproducten, gelegen aan De Lavalstraat 13a te Hoogeveen. De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat door Bio-Cure B.V. geheel andersoortige activiteiten in de inrichting zullen worden verricht dan waarvoor de vergunning van 4 juli 1994 is verleend.

Na toetsing van de verzoeken is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 30 oktober 2003 tot en met 13 november 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (stadskantoor). Indien gewenst kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Op verzoek kunt u de stukken ook buiten kantooruren worden inzien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de verzoeken.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunt u tot en met 13 november 2003 schriftelijk bij ons indienen. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-besluiten, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord B ten behoeve van Slagerij Wessels, Parmentierstraat 10 te Hoogeveen voor het verhandelen van goederen aan particulieren onder de voorwaarden zoals vastgelegd in de door ons College vastgestelde 'Vrijstellingsregeling incidentele detailhandelsvestiging op bedrijventerreinen'. Thans is volgens het bestemmingsplan op het perceel slechts groothandel toegestaan.

De aanvraag ligt vanaf 30 oktober 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen zijn of haar zienswijze omtrent de aanvraag indienen bij Burgemeester en Wethouders. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Vrijstellingsregeling incidentele detailhandelsvestiging (o.a. e-commerce) op bedrijventerreinen

Burgemeester en Wethouders hebben een aanvulling op het detailhandelsbeleid geformuleerd. De 'vrijstellingsregeling incidentele detailhandelsvestiging', die is vastgesteld door Burgemeester en Wethouders in hun vergadering van 28 oktober, beoogt een antwoord te geven op het toenemend aantal vragen inzake e-commerce en gelijksoortige bedrijven die strikt geredeneerd detailhandel uitoefenen, maar de uitstraling van een groothandel hebben. Onder de in de regeling vervatte voorwaarden kan aan dergelijke bedrijven vrijstelling worden verleend ten behoeve van vestiging op bedrijventerreinen. De regeling is thans in werking getreden en kan desgevraagd door iedereen tijdens kantooruren worden ingezien bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Vrijstelling artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord B ten behoeve van Salomons en Swierts Tweewielers, Pascalstraat 1 te Hoogeveen. De vrijstelling beoogt de 10%-omzetbeperking inzake de verkoop van fietsen op te heffen.

De aanvraag ligt vanaf 30 oktober 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan iedereen zijn of haar een zienswijze omtrent de aanvraag indienen bij Burgemeester en Wethouders. Het adres is Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen.

Kapvergunningen
De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* Familie Sakko, voor een esdoorn, staande aan de achterzijde van Einsteinlaan 25a in Hoogeveen

* De gemeente voor het kappen van 140 bomen die niet veilig zijn, 20 bomen die dood zijn en 67 bomen die om andere redenen moeten worden verwijderd. De bomen staan over de gehele gemeente verspreid.

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.
Meldingen AMVB's
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 8.41, lid 4 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in de periode van 13 februari 2003 tot en met 30 september 2003 diverse meldingen zijn ontvangen van inrichtingen die vallen onder een Algemene Maatregel van Bestuur als bedoeld in artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer.

De navolgende meldingen zijn ingediend:

Besluit Opslag en Transportbedrijven Milieubeheer
* Venko Materieel Beheer B.V., Marconistraat 1a te Hoogeveen;
* Handelskwekerij Pieter van der Linden, Krakeel 52a te Noordscheschut;

* Alescon, Martien Kuilerweg 49 te Hollandscheveld.

Besluit Detailhandel en Ambachtsbedrijven Milieubeheer
* Grillroom Yusuf, Buitenvaart 1708 te Hoogeveen.

Besluit Inrichtingen voor Motorvoertuigen Milieubeheer
* Autodrôme Hoogeveen, Parmentierstraat 2-8 te Hoogeveen.

Besluit Bouw- en Houtbedrijven Milieubeheer

* Folkers Klussenbedrijf, Europaweg 26 te Hoogeveen.

De meldingen kunnen met ingang van 30 oktober 2003 op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Zuid, Buitengebied Ruinen en Wolfsbos ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* J.P Groenink, voor het uitbreiden van de woning Hendrik Radijsstraat 18 te Hoogeveen;

* H. Scheper, voor het vergroten van een garage op het perceel Gijsselterweg 2a te Fluitenberg;

* Aannemingsbedrijf Roosdom Tijhuis, voor het bouwen van zeven woningen type B aan de Leeuweriklaan (kavel 1 t/m 7) te Hoogeveen;
* Aannemingsbedrijf Roosdom Tijhuis, voor het bouwen van zeven woningen type A aan de Leeuweriklaan (kavel 8 t/m 14) te Hoogeveen.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 30 oktober 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Zuid, Bentinckspark en Hollandscheveld ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* T. Everts, voor het uitbreiden van een berging op het perceel Geraniumstraat 6 te Hoogeveen;

* R. Luchies, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Kanaalweg 55 te Hoogeveen;

* Stichting dorpscentrum Het Anker, voor het vergroten van het entree op het perceel Otto Zomerweg 1 te Hollandscheveld

De bouwaanvragen liggen met ingang van 30 oktober 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Lichte bouwaanvragen

* Strijker J, vergroten van een dakkapel, Hollandscheveldse Opgaande 8, Hollandscheveld

* Koster R., plaatsen van een reclamezuil, Nobelstraat 11
* Kramer A.A., plaatsen van een blokhut, Pollux 10
* Brunink I., uitbreiden van een woning, De Hoorns 2, Pesse
* Goor G.C., bouwen van een kapschuur ter vervanging van een schuilstal, Middenraai 80, Nieuweroord

* Kats M.J., uitbreiden van een woning, Westerlaan 10, Tiendeveen Bouwvergunningen

* Vinne van der R.G., bouwen van een varkensstal, Hendrikus Zomerweg 7, Alteveer

* Diepen van J.J.A., bouwen van een woning, Coevorderstraatweg 95, Nieuweroord


* Jacobsen M.A.A., uitbreiden van een woning, Jos van Aalderenlaan 26

* Kikkers H.H., vernieuwen en uitbreiden van een carport, De Marke 47, Pesse

* Wachtmeester E., uitbreiden en verbouwen van een woning, Merwede 38

* Fieko Bouwbedrijf, plaatsen van een dakkapel met balkon op een woning, Oeverzegge 5

* Linthorst E., uitbreiden van een woning, De Karn 20
* Graaf van de E.A., plaatsen van een dakkapel op de woning, Mantinghstraat 21

* Flem L., wijzigen van de achtergevel, De Goornakkers 1, Pesse
* Zantingh F.G., plaatsen van een carport, Pieter de Hooghstraat 33
* Koopman T., uitbreiden van een woning, Korenstraat 35
* Duinkerken F., uitbreiden van een woning, Ds van Elvenstraat 23, Elim

* Kellij E., gedeeltelijk vernieuwen van een dakkapel op de woning, Zuideropgaande 30, Hollandscheveld

Lichte bouwvergunning van rechtswege

* Groote H.W., vervangen van de kapconstructie van een woning, Hoogeveenseweg 6, Tiendeveen

* Louissen H., bouwen van een winkel met bovenliggend appartement, Hoofdstraat 109

* Helanco B.V., gedeeltelijk verbouwen van een winkelpand, Groenewegenstraat 17 t/m 25 (oneven nummers)
* Neutel K., bouwen van een woning, De Bolster 46, Hollandscheveld
* Schilperoort A.J.M., bouwen van een opslagloods, Zuideropgaande 48, Hollandscheveld

Reguliere bouwvergunning fase I

* Nijmeijer L., uitbreiden van een woning, De Beugel 12

Weigering reguliere bouwvergunning

* Bakker E., plaatsen van een woonwagen, Stephensonstraat 139 Sloopvergunningen

* Domesta Woonstichting, slopen van een voorgevelpui, achtergevelpui, kopgevel metselwerk en dakpannen van diverse woningen, Schoonvelde-Oost

* Gemeente Hoogeveen (sector MOW), slopen van een vijverpartij, De Wielewaal (winkelcentrum)
Toepassing artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening (kantoorgebouw Crerarstraat)
Berg Projecten B.V. te Hoogeveen vraagt burgemeester en wethouders haar vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord A1 voor het bouwen van een kantoorgebouw aan de Crerarstraat, naast het bestaande Crown Point gebouw.Het vrijstellingsverzoek, de daarbij behorende projectbeschrijving en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van 30 oktober 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24, Hoogeveen.Gedurende de inzagetermijn kunt u schriftelijk uw zienswijze over het vrijstellingsverzoek kenbaar maken bij Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.