Politie Gelderland-Zuid


Datum  28 oktober 2003                                               
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



Aanhouding na baldadigheid

Een 18-jarige man uit Sint Oedenrode is maandagnacht aangehouden op het Keizer Karelplein voor baldadigheid. Agenten zagen de man een verkeersbord uit de grond trekken en vervolgens op de grond gooien. Proces-verbaal is opgemaakt, de man heeft ook een verblijfsontzegging gekregen.


District Stad Nijmegen



Blik op veilig - Snelheidscontroles

Maandag is tussen 7.30 uur en 9.15 uur een radarcontrole gehouden op de Hatertseweg. Van de 1106 passerende voertuigen reden 47 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid was 79 km/h.
Ook tussen 12.30 uur en 14.05 uur is op de Hatertseweg een snelheidscontrole gehouden. Dit keer reden 37 van de 1257 passerende voertuigen te hard. Hoogst gemeten snelheid 76 km/h.

Op de Berg en Dalseweg reden maandagmiddag tussen 11.10 uur en 14.05 uur 76 van de 1320 passerende automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/h.

Maandagmiddag tussen 12.00 uur en 14.15 uur reden op de Nieuwe Dukenburgseweg 162 bestuurders te hard. In totaal passeerden 1216 voertuigen de mobiele radar van de politie. De hoogst gereden snelheid is nog niet bekend.

Maandagavond tussen 19.00 uur en 22.15 uur is op de Muntweg een mobiele snelheidscontrole gehouden. Van de 1384 passerende voertuigen reden in totaal 74 bestuurders te hard. Hoogste snelheid was 82 km/h. De controle vond plaats in de richting van het Jonkerbosplein. De verderop gelegen flitspaal op de Muntweg was gedurende de mobiele radarcontrole niet in werking.
De maximum toegestane snelheid op alle bovengenoemde projectwegen bedraagt 50 km/h.

Autodiefstal
Maandagavond is vanaf de Berg en Dalseweg rode Volkswagen Bestel, kenteken 61-VP-GK, weggenomen.


District Tweestromenland


Politie Tweestromenland lost groot aantal berovingen op

Naar aanleiding van de aanhouding van drie verdachten van beroving en afpersing, op 11 oktober in Wijchen, heeft de recherche van het district Tweestromenland een uitgebreid onderzoek ingesteld. Op 11 oktober werden drie mannen van 18 en 14 jaar uit Beuningen en Wijchen aangehouden nadat een getuige ze had herkend als verdachten van twee berovingen op de Markt in Wijchen. Tijdens het onderzoek zijn nog een aantal berovingen opgelost. Daarvoor werden in de afgelopen weken nog vijf verdachten aangehouden. Het betreft twee mannen van 18 en 19 jaar uit Oosterhout (Gld.), een 15-jarige man uit Elst, een 16-jarige uit Winssen en een 18-jarige Nijmegenaar. De verdachten pleegden de berovingen in wisselende groepen.
De opgeloste zaken zijn berovingen, gepleegd in Wijchen op 23 juli, in Nijmegen op 11 september en 26 september, in Oosterhout op 4 oktober, in Elst op 4 oktober, 5 oktober en 12 oktober, in Lent op 5 oktober en in Druten op 9 oktober. Tevens werd op 28 augustus in Wijchen een bromfiets gestolen.
Van de in totaal acht aangehouden verdachten zitten er momenteel nog vier vast. Eén verdachte wordt deze week voorgeleid bij de Officier van Justitie. De slachtoffers van de berovingen zijn inmiddels van de aanhoudingen op de hoogte gesteld.

(Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact openen met Ben van Ingen Schenau,

tel. 06 - 51 59 24 22)


Aanrijding met letsel

Een 33-jarige vrouw uit Beuningen is met heupverwondingen naar het Radboudziekenhuis gebracht, nadat zij met haar personenauto tegen een boom was gereden. De vrouw reed maandagmiddag over de Wilhelminalaan, toen ze waarschijnlijk door slaapgebrek, even was afgeleidt waardoor ze tegen de boom aan reed. Haar kind van 11 maanden, dat ook in de auto zat, raakte bij het ongeval niet gewond.


Blik op veilig - Snelheidscontroles

Op de Nieuweweg in Wijchen is tussen 15.40 uur en 17.50 uur maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. 33 van de 1874 passerende voertuigen reden te hard. Hoogst gemeten snelheid was 87 km/h waar als maximum snelheid 50 km/h geldt.

Op de Broekstraat (N846) in Nederasselt is maandagmiddag van 15.45 uur tot 18.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1443 passerende voertuigen reden 41 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/h. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/h.

Maandagavond is op de Rijksweg (N844) in Malden een snelheidscontrole gehouden waarbij 93 bestuurders te hard reden. In totaal passeerden tussen 19.25 uur en 22.10 uur 1518 voertuigen de mobiele radar van de politie. Hoogste snelheid bedroeg 82 km/h waar 50 km/h geldt als toegestaan maximum.


District De Waarden


Culemborg - bromfietsdieven aangehouden
Maandagmiddag zijn twee 15-jarige jongens uit Culemborg op de Boerenstraat aangehouden als verdacht van diefstal van twee bromfietsen. Een politieman zag in zijn vrije tijd op de Boerenstraat een van de 15-jarige jongens rijden op een bromfiets. De politieman had gezien dat vlak daarvoor een oudere man de bromfiets geparkeerd had bij een van de daar gelegen bedrijfspanden. De agent zag de jongeman hard voorbij rijden, een steegje in, afstappen en de bromfiets bekijken. Hierop sprak hij de jongen aan en legitimeerde hij zich als politieagent. Nadat de agent doorvroeg, bekende de jongen de diefstal. Een andere 15-jarige jongen kwam bij het tweetal staan en gaf aan dat de bromfiets die hij bij zich had, van een vriend was. Toen de agent hierop doorvroeg gaf deze jongen aan dat deze bromfiets mogelijk ook gestolen was. Hierop zijn beide jongens aangehouden.
De eigenaar van de eerste bromfiets verklaarde dat hij zijn bromfiets niet afgesloten had geparkeerd bij het bedrijfspand omdat hij slechts enkele minuten binnen moest zijn.
De politie heeft de zaak nog in onderzoek.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --