Provincie Drenthe

Onderzoek mogelijkheden opwekking duurzame energie op TT-Circuit

Assen, 23 oktober
Persberichtnummer 03-130



De provincie Drenthe start een onderzoek naar de mogelijkheden van het opwekken en toepassen van duurzame energie op het Circuit van Drenthe. GS van Drenthe hebben groen licht gegeven voor het laten opstellen van een Energievisie en gaan polsen of de gemeente Assen, Energy Valley en eventueel andere partijen willen deelnemen aan het project.

De provincie Drenthe heeft als doelstelling dat in 2010 bijna 5% van het Drents energieverbruik opgewekt wordt door duurzame bronnen, zoals energie uit afval (biomassa), zonne-energie en warmte/koude opslag. De provincie stimuleert gemeenten en marktpartijen bij de uitvoering van duurzame energieprojecten. Met de recente plannen voor de zogenaamde Noordlus, waar gedacht wordt aan een leisurepark (beurs- en congrescentrum, hotel, enz.) op een circa 30 hectare groot terrein van het TT-circuit, kijkt de provincie met diverse marktpartijen naar de kansen voor het opwekken van duurzame energie en het toepassen van innovatieve technieken.
In de op te stellen Energievisie worden algemene uitgangspunten, randvoorwaarden en ambities beschreven die betrekking hebben op het opwekken en toepassen van duurzame energie op het gehele Circuit van Drenthe. De Energievisie zal over een ongeveer een maand gereed zijn. Daarna wordt gekeken naar mogelijkheden van uitvoering.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl