Provincie Drenthe

GS besluiten van 28 oktober 2003

Assen, 28 oktober 2003
Persberichtnummer 03-131



Zorgen om stagnatie bouwplannen Scheper Ziekenhuis Emmen Gedeputeerde staten maken zich zorgen over de stagnatie van de bouwplannen van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Zij verzoeken minister Hoogervorst van VWS om alles in het werk te stellen om de uitbreiding met poliklinieken en opleidingsfaciliteiten op korte termijn mogelijk te maken. Dit schrijven zij in een brief aan de minister. Uit overleg tussen de provincie en het Scheper Ziekenhuis blijkt dat het ministerie zich wel positief uitspreekt over de plannen, maar dat de financiële ruimte bij VWS ontoereikend is om nieuwe projecten op korte termijn uit te voeren. Daarom zal het ministerie het afgeven van de vergunning voor de nieuwbouw met enkele jaren vertragen. Dit heeft volgens GS grote gevolgen voor de zorgverlening in de regio Zuid-Oost Drenthe. Deze beperken zich niet alleen tot oplopende wacht- en toegangstijden voor patiënten van het ziekenhuis. Ook raakt het direct de ontwikkelingen van het totale zorg- en dienstenaanbod.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Paula Kleine van de stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592) 36 52 53.)



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl