Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/10)

Oosterhout, dinsdag 28 oktober 2003

Automobilist verliest macht over het stuur
WERKENDAM: Op dinsdag 28 oktober kreeg de politie rond 11.00 uur melding van een ongeval op de kruising Graaf van
Hornelaan/Sluijterstraat. Een 56-jarige automobilist uit Werkendam verloor nadat hij kennelijk onwel was geworden de macht over het stuur. Hij raakte een verkeersbord en geparkeerde autos en kwam vervolgens in een aantal struiken tot stilstand. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, waar hij vandaag nog is ontslagen.

Aanrijding met letsel
GEERTRUIDENBERG: Op dinsdagmorgen 28 oktober is de politie omstreeks 09.00 uur bij een aanrijding geroepen. Op de kruising Koestraat/Centraleweg vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. Een 25-jarige automobilist uit Geertruidenberg zag een fietser vermoedelijk door de laagstaande zon over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De fietser, een 72-jarige vrouw uit Raamsdonksveer, is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na verzorging kon zij weer naar huis.

Vernieling autoruiten
WAALWIJK: Op maandag 27 oktober omstreeks 20.30 uur werden van zeven autos in de Irenestraat en de Beethovenlaan de autoruiten vernield. Tot op heden is de dader en de reden onbekend. Er werd niets ontvreemd.

Gestolen auto terecht
WAALWIJK/KAATSHEUVEL: Een alerte inwoner van Sprang-Capelle belde de politie dinsdagochtend om te melden dat bij haar in de buurt een gestolen auto stond. In de krant had zij over de diefstal gelezen. De auto werd afgelopen weekend gestolen bij een bedrijfsinbraak in Kaatsheuvel. Het betreft een blauwe Volkswagen Caddy.

Politie houdt verkeerscontrole
WAALWIJK: Op dinsdagochtend 28 oktober hield de politie een verkeerscontrole met een onopvallende dienstauto. Er werden vijf processen verbaal uitgedeeld voor het niet handsfree bellen en één bekeuring voor het rijden door rood licht.

Politie controleert snelheid
OOSTEIND: De politie hield maandagmiddag 27 oktober een snelheidscontrole op de Provincialeweg, binnen de bebouwde kom van Oosteind (50 km-zone). Er passeerden bijna 500 automobilisten, waarvan er 35 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Tussen de autos bevond zich ook een bromfietsbestuurder zonder helm, die met een snelheid van 81 km/u de camera passeerde.

Vernielingen autos
OOSTERHOUT: De politie heeft aangifte opgenomen van diverse vernielingen aan autos. Alle vernielingen zijn gepleegd op maandag 27 oktober op de Drostendam, Hagebeemd, Jan van Scorelstraat, Rutselboslaan en aan het Teldershof. Buitenspiegels moesten het ontgelden, autoportieren en een dak werden bekrast en van één auto werd een merkembleem afgebroken.

Bron: Connie Polak