Eneco

ENECO

ENECO Energie waarschuwt voor misbruik van haar naam door Durion Rotterdam, 28 oktober 2003.

ENECO Energie krijgt de laatste weken veel klachten van haar Ecostroom-klanten dat verkopers van het energiebedrijf Durion onder het mom van samenwerking met het Rotterdamse energiebedrijf groene stroom trachten te verkopen. De verkopers van Durion spiegelen in de telefoongesprekken voor dat zij beschikken over klantengegevens van het Rotterdamse energiebedrijf. Omdat het energiebedrijf hier ondertussen tientallen klachten van klanten over ontving, benadrukt ENECO Energie dat er geen sprake is van enige samenwerking. ENECO Energie verkoopt alleen onder eigen naam haar groene stroomproduct Ecostroom en verstrekt geen klantengegevens aan derden.

Meldingen van klanten, die vinden dat de verkopers van Durion misbruik maken van de naam van ENECO Energie en daarbij in de telefoongesprekken agressief en opdringerig te werk gaan, komen o.a. uit Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Utrecht en omliggende plaatsen. Deze klanten hebben het gevoel dat ze door de verkoopmethode van Durion misleid worden.
De markt voor groene stroom is sinds juli 2001 vrij. Daardoor kan men voor dit product klant worden bij elke gewenste leverancier. ENECO Energie vindt dit een goede ontwikkeling en is voorstander van concurrentie. Maar de concurrentie mag niet ontaarden in verkoopmethodes die de klant in verwarring brengen. Daarom waarschuwt ENECO Energie voor de misleidende verkoopwijze die door haar klanten is gesignaleerd.

ENECO Energie levert, uitsluitend onder eigen naam, Ecostroom aan 400.000 klanten in Nederland. Klanten die hier nadere informatie over willen ontvangen of die twijfelen over een recent contact over een groene stroomaanbieding kunnen bellen met ENECO Energie, 0800 - 3267876.