Provincie Limburg

Subsidieregeling kogelvangers heeft aan doelstelling voldaan (233)

De Provincie Limburg beëindigt per 1 januari 2004 de mogelijkheid om nieuwe subsidieverzoeken voor de aanschaf van kogelvangers door schutterijen in te dienen. Gedeputeerde Staten hebben geconcludeerd dat schutterijen voldoende gelegenheid hebben gehad een subsidieverzoek in te dienen. De nog lopende aanvragen worden afgewikkeld op basis van de huidige regeling. Deze subsidieregeling is in 1999 vastgesteld.

Gedeputeerde Staten nemen aan dat de schutterijen die naar aanleiding van de aangescherpte milieuregelgeving van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) in 1999 verplicht werden een kogelvanger aan te schaffen, hiervoor inmiddels provinciale subsidie hebben aangevraagd.
Schutterijen moeten een kogelvanger plaatsen ter beperking van de loodvervuiling in de bodem. De maximale subsidie die een schutterij kan krijgen bedraagt 2.268,-. Van de 150 actieve schutterijen hebben er 108 een subsidieverzoek ingediend. Hiervan zijn er 81 gehonoreerd. Zestig kogelvangers zijn inmiddels effectief geplaatst. Op dit moment zijn er nog negen aanvragen in behandeling. Er is nog een beperkt subsidiebedrag beschikbaar. Schutterijen kunnen dus nog tot 1 januari 2004 verzoeken indienen.

In totaal is een bedrag van 192.856,- voor deze subsidieregeling beschikbaar gesteld door de Provincie. Afgelopen week hebben Gedeputeerde Staten deze subsidie nog verleend aan schutterij St. Joseph in Sweikhuizen, St. Sebastianus in Puth, St. Michaël in Doenrade, St. Gertrudis in Amstenrade en St. Sebastianus in Schinnen. 28-10-2003 16:27