Ingezonden persbericht

AVAYA STEMT IN MET DE VERKOOP CONNECTIVITY SOLUTIONS-GROEP AAN COMMSCOPE

TER PUBLICATIE: 28 oktober 2003

NIEUWEGEIN - Avaya Inc. (NSYE: AV), leverancier van communicatienetwerken en diensten voor de zakelijke markt, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het bedrijfsonderdeel Avaya Connectivity Solutions aan CommScope, Inc. (NYSE: CTV), ontwikkelaar en producent van bekabeling voor breedbandcommunicatie.
---
De overeenkomst voorziet erin dat Avaya een - voorlopig vastgestelde - prijs ontvangt van circa 263 miljoen dollar. Daarvan bestaat 210 miljoen dollar uit contanten, 18 miljoen dollar uit converteerbare waardepapieren en 34,9 miljoen dollar uit aandelen CommScope. Daarnaast zal CommScope maximaal 75 miljoen dollar aan financiële verplichtingen van Avaya overnemen. De transactie wordt naar verwachting binnen 90 dagen afgerond, met uitzondering van bepaalde internationale activiteiten. Verder is de overeenkomst nog afhankelijk van goedkeuring door overheden en andere betrokken instanties.
---
Connectivity Solutions is wereldwijd marktleider op het gebied van gestructureerde bekabeling voor de zakelijke markt en voor telecommunicatiedienstverleners. Connectivity Solutions levert onder meer SYSTIMAX® gestructureerde bekabelingoplossingen voor bedrijven, ExchangeMAX® gestructureerde bekabeling voor de telecommunicatiemarkt en geïntegreerde kabinetsystemen. Gestructureerde bekabeling zorgt voor spraak, data- en videoverbindingen in kantoorgebouwen en telefooncentrales. Geïntegreerde kabinetten bevatten bekabeling en verbindingsapparatuur voor spraak-, data- en draadloze apparatuur.
---
Avaya heeft gemeld dat de omzet van Connectivity Solutions in het fiscale jaar 2003 circa 542 miljoen dollar bedroeg met een operationele winst van circa 3 miljoen dollar.
---
Bij Connectivity Solutions werken ongeveer 2000 mensen. Het grootste deel is actief in de productiecentra in Omaha (Nebraska, VS), Bray (Ierland) en Brisbane (Australië). De overeenkomst omvat tevens de huurverplichtingen van Connectivity Solutions evenals de aankoop door CommScope van de eigen locaties van Connectivity Solutions, inclusief de fabriek in Omaha.
---
"De verkoop van de Connectivity Solutions-groep is een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van Avaya en stelt ons in staat ons steeds nadrukkelijker te concentreren op onze IP-telefonie- en dienstverleningsactiviteiten", zegt Don Peterson, bestuursvoorzitter en CEO van Avaya. "Connectivity Solutions heeft een goed kwartaal achter de rug met een toename van de omzet en een positief operationeel resultaat voor het derde achtereenvolgende kwartaal. De talentvolle medewerkers en de toonaangevende systemen en producten die de groep levert, passen uitstekend bij de mensen en producten van CommScope."

# # #

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.