Gemeente Heerlen

b e r i c h t


---

---

---

---

---

Eervolle vermelding Operatie Hartslag

Operatie Hartslag, het project ter verbetering van de veiligheid van de Heerlense binnenstad, heeft tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Hein Roethofprijs een eervolle vermelding in de wacht gesleept. "Waardevol, effectief en het navolgen waard", zo luidde het oordeel van de jury.

De delegatie uit Heerlen nam de bijbehorende oorkonde op maandag 27 oktober in Den Haag in ontvangst. De Hein Roethofprijs is in 1987 in het leven geroepen met het doel nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaat boeken met de preventie van criminaliteit. De ingezonden projecten moeten voldoen aan de volgende criteria: gericht op het voorkomen van criminaliteit; het zoeken van de oplossing in de eigen kring; het in de praktijk boeken van concrete resultaten; elders toepasbaar zijn en voldoende originele elementen bevatten.

Er waren in totaal 19 projecten aangemeld voor deze landelijke preventieprijs van het Ministerie van Justitie. Drie projecten zijn genomineerd en twee ontvingen een eervolle vermelding, waaronder Operatie Hartslag. De drie genomineerde projecten zijn "Veilig op Straat" uit Flevoland; het Zaanse project "Bokscursus"en het Haagse project "Trek die lijn". De Hein Roethofprijs 2003 is gewonnen door het project "Trek die lijn" van het Haagse Platform voor Veiligheid. De winnaar ontvangt een bedrag van E 20.000.

Gemeente Heerlen, 28 oktober 2003
Afdeling Communicatie

Karen Glerum, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --