Politie Limburg-Noord

3.525 boetes bij verkeerscontroles

Limburg-Noord 28-10-2003 - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 21 tot 28 oktober 2003 in totaal 63.099 bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.525 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 14.449 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 900 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Belfeld, Koningslust, Steyl, Velden en Venlo. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op donderdag 23 oktober op de Baarlosestraat in Blerick: 113 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 59 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. 72 bestuurders werden geverbaliseerd voor diverse andere overtredingen.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 22.811 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1.315 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Koningsbosch, Montfort, St. Odiliënberg, Posterholt, Roermond en Vlodrop. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op woensdag 22 oktober op de Hornerweg in Roermond: 135 km/u waar 80 km/u de limiet is.
Bij controles met staande houding werden 21 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden door rood licht. 12 bestuurders werden geverbaliseerd voor handheld bellen. Voor diverse andere overtredingen werden 65 bestuurders geverbaliseerd.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam, politiemensen van de basiseenheden en van de Koninklijke Marechaussee hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 16.112 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 848 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Haelen, Horn, Meijel, Neer en Weert. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op maandag 27 oktober op de Napoleonsweg N 273 in Neer: 95 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 11 bestuurders geverbaliseerd voor diverse overtredingen.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het Verkeershandhavingsteam en politiemensen van de basiseenheden hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 9.727 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 489 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in America, Grubbenvorst, Horst, Oostrum, Sevenum, Wanssum en Ysselsteyn. De hoogste snelheid die met de laserauto werd gemeten, was op vrijdag 24 oktober op de Venloseweg in Horst: 94 km/u waar 50 km/u de limiet is. Bij controles met staande houding werden 4 bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Hieronder bevonden zich 2 taxichauffeurs. 26 bestuurders werden geverbaliseerd voor diverse andere overtredingen.