2e persbericht van dinsdag 28 oktober 2003

Eindhoven 28-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Jacob van Campenweg is dinsdag rond het middaguur een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van de woning stonden 115 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De 35-jarige bewoner is aangehouden en gehoord. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Man met gestolen kleding aangehouden

Een man van 43 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend rond 8.45 uur aangehouden op de Stationsweg. Agenten zagen dat de man daar lag te slapen op een aantal tassen vol met kleren waar de veiligheidslabels en prijskaartjes nog aanzaten. Hij is meegenomen naar het bureau en voor onderzoek in verzekering gesteld. De kleding is in beslag genomen. Die is vermoedelijk afkomstig van een inbraak in een winkel aan de Rechtestraat in de nacht van maandag op dinsdag. De toegangsdeur van de zaak werd verbroken, waarna een hoeveelheid kleding werd meegenomen. De zaak wordt verder onderzocht.

Helmond: Bakelse gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Rochadeweg/Korendijk is een 39-jarige vrouw uit Bakel gewond geraakt. Toen ze dinsdagochtend rond 7.30 uur op haar fiets de kruising wilde oversteken gaf ze geen voorrang en werd geraakt door een auto. Die werd bestuurd door een man van 44 jaar uit Heerlen. De vrouw is met een hersenschudding, een gebroken enkel en een gebroken sleutelbeen opgenomen in het Sint Annaziekenhuis in Geldrop. De automobilist raakte niet gewond.

Bakel: Snelheidscontrole

Op de Gemertseweg is dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 8.20 en 11.05 werden 933 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 145 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Maarheeze: Twee lichtgewonden na kantelen buurtbus

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hugten zijn dinsdagochtend een 61-jarige man uit Someren en een 62-jarige man uit Heeze licht gewond geraakt. De man uit Someren bestuurde een buurtbus, die door nog onbekende oorzaak ging slingeren en vervolgens op zijn zijkant terechtkwam. De bestuurder was duizelig en is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder uit Heeze is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Er zat verder niemand in de bus.

Best: Inbraken in schoolgebouwen

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in drie schoolgebouwen in Best. Vanuit een pand aan de Van Lumeystraat verdween een computer, nadat een raam aan de voorkant werd vernield. Uit een gebouw aan de Trompstraat werd een printer gestolen, nadat een raam aan de voorkant kapot was gemaakt. Bij een pand aan de Koningin Emmalaan werd een raam aan de zijkant vernield, waarna de ruimte werd doorzocht. Er werd hier niets meegenomen.