Gemeente Ede


Persbericht
nummer 228 / Ede, 28 oktober 2003

Aanpassingen APV vanwege wijziging afvalinzameling

Dit voorjaar is de notitie huishoudelijk afval door het college van burgemeesters en wethouders vastgesteld. In deze notitie werd een groot aantal aanbevelingen gedaan om de inzameling van huishoudelijk afval te verbeteren. De aanbieding en inzameling van huishoudelijk afval is een onderdeel van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Aanpassing in de afvalinzameling leidt tot aanpassing van de APV. Ook moet de APV worden geactualiseerd op grond van veranderde wet- en regelgeving.

In de APV regelt de gemeente de zaken die van lokaal belang zijn en die niet geregeld zijn door het Rijk of de Provincie. De zaken die binnenkort in de APV worden aangepast, zijn:

* burgemeester en wethouders kunnen bewoners van gestapelde woongebouwen uitsluiten van de plicht om Groente-, Fruit- en Tuinafval gescheiden aan te bieden;

* het experiment om glas en oud papier via kratjes in te zamelen wordt beëindigd;

* de actualisatie van de lijst van huishoudelijk afval, dat niet in de groene restcontainer mag.

Het is voor iedereen mogelijk om over een aanpassing van de APV een referendum aan te vragen. Nadat de gemeenteraad eind dit jaar over de aanpassingen heeft besloten, volgt een publicatie op de voorlichtingspagina van Ede-Stad. Belanghebbenden krijgen drie weken de tijd hierop te reageren. De maatregelen die het college wil treffen, worden afhankelijk van de procedure, komend voorjaar uitgevoerd.