Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Deel viaductrand over A15 ingestort

Een deel van een viaduct in de snelweg A15 bij Sliedrecht is gisteravond tijdens sloopwerkzaamheden ingestort. Een medewerker van een onderaannemer van Rijkswaterstaat raakte daarbij gewond.

Het 19-jarige slachtoffer liep een gescheurde rugwervel op, maar kon vandaag na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Het ongeval gebeurde rond 23.00 uur, tijdens sloopwerkzaamheden aan het viaduct bij Sliedrecht. Slopers waren bezig de betonnen rand van de overspanning weg te breken, zodat ruimte wordt gemaakt voor een nieuw viaduct. Dit maakt deel uit van de reconstructie van de A15.

Tijdens het boren van gaten (hierin worden ringen aangebracht, zodat de rand in één keer kan worden weggetrokken) stortte plotseling een gedeelte van de betonnen rand naar beneden. Ook het slachtoffer viel en raakte gewond. De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Het verkeer op de A15 heeft geen hinder ondervonden van de sloopwerkzaamheden. Rijkswaterstaat hervat morgen om 9.00 uur de werkzaamheden.