LAD

Nieuws

Reactie werkgeversorganisaties op ultimatum CAO VVT

Het ultimatum liep maandag 27 oktober 2003 om 12.00 uur af. Het stellen van het ultimatum was een uiterste poging van de werknemersorganisaties om zonder collectieve acties tot een resultaat te komen en door middel van open en reëel overleg overeenstemming te bereiken over de CAO VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg).

Overleg eerder al opgeschort
Op 9 oktober 2003 stapten de werknemersorganisaties, waaronder LAD/FHZ, uit het overleg met de werkgeversorganisatie voor de verpleeg- en verzorgingshuizen, Arcares, en de werkgeversorganisaties voor de thuiszorg, de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN). Vervolgens werd aan de werkgevers op 14 oktober 2003 het ultimatum gesteld.

Actiedreiging blijft!
LAD/FHZ en de andere werknemersorganisaties hebben een afspraak gemaakt met de werkgevers waarin een toelichting wordt gevraagd op de reactie op het ultimatum. Deze bijeenkomst vindt morgenavond, op 29 oktober 2003, plaats. Het betekent echter niet dat de voorbereiding van collectieve acties wordt stopgezet. De oproep aan de leden blijft nog steeds om te participeren in actiecomités in hun instelling.