Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 87: CAMPAGNE SPORTIVITEIT (28-10-2003)

De scheids is 'n prima gast

Onder het motto Veenendaal strijdt voor sportiviteit hebben Sportservice Veenendaal en volleybalvereniging VCV het initiatief genomen om aandacht te vragen voor sportiviteit en respect in de sport in Veenendaal.

In Veenendaal doen wekelijks ongeveer 20.000 mensen aan sport. Daarnaast zijn er nog velen actief als bestuurslid, trainer, begeleider en scheidsrechter. Sport maakt daarmee een belangrijk onderdeel uit van de Veenendaalse samenleving.

De campagne Veenendaal strijdt voor sportiviteit richt zich in eerste instantie op de omgang met scheidsrechters en juryleden. Dit gebeurt onder het motto De scheids is 'n prima gast. Maar ook ten opzichte van je tegenstander(s), het bestuur en anderen hoor je je natuurlijk sportief te gedragen.

Tal van Veenendaalse sportverenigingen ondersteunen de campagne van harte. Hun logo's sieren de poster die in sportaccommodaties en
-kantines, sportscholen, het basis- en voortgezet onderwijs en andere openbare gelegenheden worden opgehangen.
Daarnaast wordt aan de sportverenigingen gevraagd om een artikel over sportiviteit en respect in het clubblad op te nemen. Op die manier willen de verenigingen samen de verantwoordelijkheid oppakken om negatieve bijverschijnselen in de sport tegen te gaan.