Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Minister Dekker onder indruk van stedelijke vernieuwing in Geuzenveld-Slotermeer

"We hopen te hebben aangetoond dat investeren in leefbare wijken meer dan de moeite waard is in Amsterdam, en dus ook in ons stadsdeel. Minister Dekker was in ieder geval onder de indruk." Dit stelt Piet Dikken, portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing van Geuzenveld-Slotermeer naar aanleiding van het werkbezoek gisteren van minister Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).

Dat bezoek stond in het teken van stedelijke vernieuwing binnen ParkStad. Na een ontvangst in welzijnscluster Het Pluspunt, volgde een rondleiding door Buurt Ne9en. Daar was veel aandacht voor het interim-beheer rond openbare ruimte bij leegkomende woningen. Ook werd aandacht van de minister gevraagd voor de complexiteit en kostbaarheid van stedelijke vernieuwing. "We hebben concreet kunnen laten zien hoe gelden van Rijk, gemeente Amsterdam en consortia worden geïnvesteerd. We schieten op en willen graag door. Daar hebben we steun van het Rijk voor nodig," aldus Dikken.

Bezuinigingen
In de tweede week van november worden de bezuinigingen van het ministerie van VROM in de Tweede Kamer besproken. De minister heeft het voornemen om miljoenen op de stedelijke vernieuwing te bezuinigen. Dikken: "Bezuinigen op ISV(Investeringen Stedelijke Vernieuwing) - gelden is sowieso geen goed plan. Mocht het toch gebeuren, dan moet het evenredig. Amsterdam moet dan niet alleen de klappen opvangen."

Contact:
Bert Jansen