Gemeente Waalwijk

Samenvattend verslag van het gesprek gevoerd aan wijktafel

Bloemenoord, buurthuis Bloemenoord op 28 oktober 2003

Aanwezig

Vertegenwoordigers van de gemeente, politie, Stg. Mozaïek, Casade Woondiensten, stadswachten, wijkteam, buurthuis en bewonerscomité.

Tevens aanwezig i.v.m. de presentatie voor de C1000: Mw. Kolkman namens EK Stedenbouw Landschap, de heer V.d. Vegt, namens Schuitema Vastgoed, de heer Van Santvoort en de heer Bartels ( namens architectenbureau Van Santvoort) en ca. 60-70 bewoners.

Voorstelronde

voorzitter, J. van Horssen

namens de gemeente:

wethouder J. van Baardwijk,

Mw. M. Janssens en Fr. van Logten (afdeling beheer en onderhoud openbare ruimte)

Mw. I. v.d. Horst (afdeling welzijn)

namens de stadswachten: A. Gloudemans

namens St. Mozaiek, W. Numans en H. Donker

namens politie: Th. van Eck

namens Casade Woondiensten: M. Severijn

3VVO , de heer Sulsters


* Th. van Dalen (verslag)

Raadsleden: de heer Zijlmans, de heer Damen

Mededelingen


-Wijkvoetbaltournooi in Bloemenoord/Zanddonk was een groot succes waarbij ruim 100 jeugdigen van 11 tot 16 jaar aan hebben deel genomen. Ook was er veel interesse van buurtbewoners en ouders. Dus zeker voor herhaling vatbaar.


-Vervanging bomen Venkelstraat- Deze bomen hebben een slechte vitaliteit. De bomen voor de nummers 2 t/m 10 (worden gerooid en dichtgestraat (i.v.m. kabels en leidingen) en voor de nummers 1 t/m 29 worden de bomen gerooid en vervangen. De betrokken bewoners worden via een brief geïnformeerd.


-Vervanging bomen Bolderikstraat- Alle bomen aan beide zijden van de weg worden gerooid, omdat ze ziek zijn en niet meer zullen herstellen. Aan de noordzijde worden de bomen gerooid en de plantgaten worden dichtgestraat

( i.v.m kabels en leidingen) aan de zuidzijde worden de bomen vervangen. Alle bewoners worden op de hoogte gesteld via een brief.


-Planontwikkeling Spoortrace (Van N261 tot aan afwateringskanaal.) Door een extern bureau is in overleg met betrokken instanties een planvoorstel opgemaakt. Voornaamste uitgangspunten waren daarbij, de realisatie van een fietsroute oost-west en een natuurlijkere invulling met meer integratie van water.

Mededelingen

Onderwerp

Mededeling/Stand van zaken

Openstaande punten vorige wijktafel

J. van Horssen geeft een toelichting op de stand van zaken ten aanzien van de brug die verwijderd wordt aan de Eikendonklaan. De voorbereidingswerkzaamheden zijn gestart. De bedoeling is dat dit jaar dit wordt afgerond.

M.b.t. verkeersremmers in de dr. Coubertinlaan: heeft de verkeerskundige aangegeven dat dit niet de prioriteit heeft . De verwachting is dat de verkeersremmers in 2005 worden aangepast.

De glascontainer in de Berkenlaan is verplaatst, Naar aanleiding daarvan zijn er opnieuw klachten binnengekomen. Dit wordt opnieuw besproken.

Abri's: de abri's worden regelmatig vernield, in overleg met de betreffende firma worden aanpassingen gemaakt aan de abri's.

N.a.v.: er wordt aandacht gevraagd voor het glas wat op dat fietspad ligt door de vernielingen. De afspraak met de betreffende firma is om dit binnen 48 uur het herstellen.

Recreatieoord:

J. van Horssen geeft aan dat verschillende werkzaamheden zijn uitgevoerd, o.a. de beplanting rond de roeivijver is gesnoeid en diverse bankjes en afvalbakken zijn geplaatst.

Na de sloop van het zwembad is een centrale parkeerplaats aangelegd met doorgaande paden. Ook is op verzoek een strandje ingericht. Op de trimbaan zijn 6 weken geleden aluminium toestellen geplaatst. In de speeltuin is een nieuw toestel geplaatst i.p.v. de hoge glijbaan, die vanwege veiligheidsredenen is weggehaald. Tevens zijn 3 veertoestellen vervangen en een kabelbaan extra geplaatst. De werkzaamheden zijn in november 2003 afgerond.

Toelichting uitbreiding C1000 Bloemenoordplein

De heer V.d. Vegt, de heer Bartels en Mw. Kolkman geven een toelichting op de plannen voor uitbreiding van de supermarkt

C 1000.

N.a.v. worden opmerkingen gemaakt over parkeeroverlast, uitzicht voor betrokken bewoners en winkeliers. Ook wordt gewezen op het feit dat het gaat om een kleine uitbreiding van een supermarkt, terwijl het om een groot gebied gaat voor veel inwoners. Naar aanleiding van deze avond wordt de afspraak gemaakt, om een aparte avond te beleggen om de betrokken inwoners en winkeliers te informeren.

Reconstructie Jasmijnhof

Het voorstel is om een aantal parkeerplaatsen toe te voegen en het middengedeelte aan te passen, met o.a het plaatsen van een bank. Ook worden de beplanting en enkele bomen gerooid.Tevens wordt het gras en de beplanting vernieuwd. De bestrating wordt herstraat en gedeeltelijk vernieuwd. Een groot deel wordt gefinancierd uit het wijkbudget. Dit jaar kunnen de werkzaamheden worden gestart.

Uitbreiding parkeerplaatsen Ranonkelstraat

Er is een verzoek ingediend voor uitbreiding met 4 parkeerplaatsen. Naar aanleiding van dit voorstel hebben een aantal bewoners handtekeningen opgehaald waarbij wordt aangegeven dat er onvoldoende parkeergelegenheid is. Een aantal van hen is ook vanavond aanwezig om dit te bevestigen. Ook deze werkzaamheden zullen nog dit jaar worden uitgevoerd.

Uitbreiding parkeerplaatsen Wijnruitstraat

Een verzoek is ingediend voor uitbreiding van parkeerplaatsen. Maar enkele aanwezigen zeggen niet blij te zijn met het opofferen van een gedeelte van speelveld en dat zij niet goed waren geïnformeerd. Het voorstel wordt teruggetrokken.

Er wordt toegezegd dat er parkeertellingen worden gehouden.

Jeu de boulesbaan Rembrandtpark

J. van Horssen geeft een toelichting op de plannen, naar aanleiding van een gesprek met de directeur van St. Maasduinen wordt de baan op een andere plaats aangelegd. De aanvragers vinden dit jammer maar gaan accoord. Uitvoering ook dit jaar.

Onderwerp

stand van zaken/mededelingen

Aanpassing binnengebied Mesdagstraat

Er zijn op verzoek een aantal fietssluizen geplaatst. Door de overlast van jongeren en de slechte staat van de bielzenplantenbakken is i..s.m. de omwonenden een aanpassing van de verharding en beplanting voorgesteld. Ook de plantenbakken en bestrating wordt nog dit jaar aangepakt, de beplanting zal dit voorjaar worden aangebracht.

Toelichting door 3VO 30 km. zones

Dit onderwerp wordt doorgeschoven naar de volgende wijktafel in het voorjaar 2004.

Wijkbudget 2003/wensenlijst

Mw. Janssens geeft een toelichting op het wijkbudget welke uitgaven er zijn gedaan en de voorstellen die voorliggen:


* Uitbreiding parkeerplaatsen in de Ranonkelstraat


* Reconstructie Jasmijnhof


* Jeu de Boulebaan in Rembrandtpark


* Aanpassing binnengebied Mesdagstraat

Het restant van het wijkbudget wordt overgeheveld naar 2004.

De aanwezigen gaan accoord met deze voorstellen.

PAUZE

Na de pauze worden de vragenformulieren besproken.

Naam

Vraag

Afspraak

Bewonerscomité Larixplein

Glasbak bij Larix I is verzet naar overzijde Berkenlaan.

Kunnen deze tegels worden verwijderd en de ontstane ruimte worden betrokken bij openbaar groen en voorzien van struiken.

Eerder is de overlast van jeugd op scooters aan de orde geweest.

Betreft het hier dezelfde jongeren als waarvan men spreekt in de vorige wijktafel. En heeft de politie hierover meldingen ontvangen en wat kan er gedaan worden.

Er wordt aandacht gevraagd voor het bladzuigen.

Bewoners Eikenlaan zijn hier niet blij mee. Wordt nogmaals bekeken en terug gekoppeld.

De voormalige oppervlakte tegels wordt vervangen door beplanting.

Het is een probleem door heel Waalwijk, er wordt gekeken naar een mogelijkheid van prikacties door de politie. Dit is ook besproken in het wijkteam.

Dit wordt in de bladruim-route meegenomen

P. v.d. Mast

Een bladerbak tegenover de Bremstraat op het gras in de Couvertinlaan

Naar aanleiding van ontstaat opnieuw de discussie over Diftar en de toename van zwerfafval.

Er wordt aangegeven dat er zaken niet altijd worden bekeurd door de milieuwachter.

In Waalwijk zuid staan 33 bladkorven, in Bloemenoord 6 bakken. In principe worden geen extra bakken geplaatst.

J. van Horssen neemt dit verzoek mee voor volgend jaar. Er is geconstateerd dat er dit jaar extra tuinafval in de bakken wordt gestort door de bewoners.

Er wordt dringend aandacht gevraagd om voor dit soort zaken het meldpunt te bellen.

Naam

Vraag

Afspraak

G. Smits

Gaarne terug plaatsing van de glasbak in de Berkenlaan

zie eerder in het verslag blz. 1.

Dit wordt bekeken en teruggekoppeld.

J. Gerssen

Zeer slechte wegdek in de Zonnedauwstraat, veel verzakkingen en kuilen.

Parkeren op trottoirs in de Acaciastraat.

Al maanden lang slechte kapotte verlichting Akkerlaan

Veel te hard rijden in 30 km. gebieden in Acaciastraat o.a.

Hetzelfde geldt voor de Coubertinlaan.

J. van Horssen neemt dit mee voor een rioolinspectie.

Er wordt controle uitgevoerd.

J. van Horssen neemt dit mee en vraagt opnieuw aandacht voor het melden van dit soort klachten bij het meldpunt tel. 683830.

J. van Horssen merkt op dat het vaak gaat om mensen die in de wijk wonen.

Op verzoek van bewoners kan men bij de wijkagenten een verzoek doen eens met de laserpatrol samen te controleren

Tenslotte bedankt J. van Horssen bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid en sluit de vergadering.