Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer: VIV Europe

Oproep voor Nederlandse pluimveesector voor deelname aan VIV

Aanleiding herbevolking stallen

"Het beste signaal dat we de wereld kunnen geven, is dat de pluimveesector meedoet aan VIV Europe 2003. Dat helpt de sector meer dan terughoudendheid. Dat laatste geeft een verkeerd signaal af; alsof de pluimveesector de zaken veterinair technisch niet op orde heeft." Dat stelt drs. Jos Ramekers, voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE), naar aanleiding van een verzoek van fokkers om VIV Europe 2003 uit te stellen in verband met de vogelpestcrisis. VIV Europe wordt gehouden van 28 tot en met 31 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.


Deze week wordt gestart met de herbevolking van pluimveestallen in gebieden die zijn getroffen door de vogelpest. Ramekers: "De pluimveesector heeft zijn zaken veterinairtechnisch goed op orde. Vanaf 17 juni starten we met de herbevolking van stallen. In twaalf, dertien weken moeten alle dieren geplaatst zijn. Eind augustus zijn we daarmee klaar. Dat is ruimschoots voor de aanvang van de VIV," aldus Ramekers. Voor de toekomstige
bedrijfsontwikkeling is het van belang dat ondernemers innoveren, zich oriënteren en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. VIV speelt hierin een stimulerende rol. "Juist nu moet je de basis leggen voor de toekomst en investeren in kwaliteitssystemen," stelt de PVE-voorzitter.

"Financieel heeft de gehele sector door de vogelpest een flinke tik gehad," aldus Ramekers. Maar zo zegt hij: "Veel ondernemingen investeren anticyclisch. Ook in de pluimveesector gebeurt dat." Ramekers wijst in dit verband ook op het internationale karakter van VIV, dat doorgaan rechtvaardigt. "Ook bijvoorbeeld voor toeleveranciers, zoals stallen- en machinebouwers, is VIV een belangrijk evenement."


---

Noot voor de redactie (