Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme



28 oktober 2003: Nieuw NRIT-rapport Dagrecreatie in Nederland 2002/2003 is zojuist verschenen

Zojuist is het NRIT-rapport Dagrecreatie in Nederland 2002/2003' verschenen. Dit toeristisch-recreatief onderzoeks- en adviesinstituut publiceert voor het eerst een dergelijk omvangrijk rapport over dagrecreatie.

Directe aanleiding voor het samenstellen van deze publicatie was het na circa zes jaar weer beschikbaar komen van nieuwe en gedetailleerde CBS-gegevens aangaande dagtochten van Nederlanders. Aangezien het CBS zelf geen publicatie rond dit thema maakt, heeft het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme (NRIT), mede op verzoek van het CBS, het initiatief tot de samenstelling van het rapport Dagrecreatie in Nederland 2002/2003' genomen.

Deze publicatie bevat een schat aan actuele cijfermatige gegevens over het dagrecreatieve gedrag van de Nederlanders en dat van Belgen, Engelsen en Duitsers, alsmede over het zeer uiteenlopende dagrecreatieve aanbod in Nederland. Daarnaast wordt in meer beschouwende zin ingegaan op de -toekomstige- dagrecreatieve ontwikkelingen in ons land, aan de hand van visies en reflecties van diverse sleutelfiguren in de dagrecreatieve sector.

Al deze informatie, op overzichtelijke wijze samengebracht in één bundel met het daarbij behorende tabellenboek, geeft de lezer een up-to-date beeld van en inzicht in de sector van de dagrecreatie in het algemeen en de attractieparken, musea, sport- en evenementensector in het bijzonder.
Diverse organisaties en personen hebben een bepaalde inhoudelijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze studie. In het bijzonder zijn dit (representanten van) de ANWB, het CBS, RECRON, TRN en directeuren van diverse attractieparken.

Het rapport Dagrecreatie in Nederland 2002/2003'(inclusief tabellenboek) kost 130 euro en is bij het NRIT te bestellen via www.nrit.nl of per fax 076 542 07 20.