Provincie Friesland
PERSBESLUITENLIJST

Vergadering van Gedeputeerde Staten,
dinsdag 28 oktober 2003

Mededelingen

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 7 en 21 oktober 2003 vastgesteld.

Besluitenlijsten beschikbaar

Wijziging provinciale legesverordening
GS stellen aan PS voor om de legestarieven voor het jaar 2004 met 2,7% te verhogen. De aanpassing van de tarieven is een verrekening van de kostenstijging van lonen, goederen en dien-sten. De leges die de provincie heft voor administratieve diensten aan burgers, ondernemingen en overheid is gebaseerd op de verordening "Legesverordening Fryslân 1998". De tarieven worden elk jaar aangepast om de dienstverlening zoveel mogelijk kostendekkend te houden.
Stuk beschikbaar

Nieuwe Verordening Budget Sociaal Economisch Beleid op stapel
Gedeputeerde Staten leggen binnenkort een nieuwe Verordening Budget Sociaal Economisch Beleid aan Provinciale Staten voor. Deze nieuwe verordening sluit beter aan bij het pas vastgestelde sociaal-economische beleid (Nota Sociaal-Economisch Beleid 2003 - 2006).

Persbericht beschikbaar

Stuk beschikbaar

Subsidieverzoek Revalidatie Friesland.
De provincie Fryslân verstrekt E 70.000 aan subsidie voor vertalen en aanpassen in en aan het Fries van taaltesten voor mensen met een taalstoornis. Revalidatie Friesland en de Rijksuniversiteit Groningen hebben een plan ontwikkeld om twee bestaande testen voor de diagnostiek van afasiepatiënten te vertalen en aan te passen. Revalidatie Friesland en de Rijksuniversiteit Groningen geven aan dat het project in januari 2004 kan starten.
Persbericht beschikbaar

Subsidie multifunctioneel centrum De Knipe.
De provincie Fryslân heeft een subsidie van E 45.000,- toegekend aan de gemeente
Heerenveen voor een multifunctioneel centrum in De Knipe. De gemeente Heerenveen wil in het dorp een multifunctioneel centrum realiseren met een breed aanbod van voorzieningen voor jong en oud, zoals kinderopvang en dagvoorzieningen voor ouderen.

Persbericht beschikbaar

Rapportage NUON-aangelegenheden.
GS informeren PS met halfjaarlijkse rapportage over aandeelhouderschap in NUON
In een rapportage over het aandeelhoudersschap in NUON voor Provinciale Staten informeren Gede-puteerde Staten hen over de halfjaarcijfers van de eerste helft van 2003, de privatiseringsdiscussie, het dividend(beleid), het NUON-commissariaat en de waterkwestie.
Stuk beschikbaar

Rol van inspraak bij werkwijze PS
In het duale stelsel bepalen Provinciale Staten zelf hun agenda en hun werkwijze. Dus ook hoe zij met inspraak om gaan. PS hebben een notitie van GS gevraagd over dit onderwerp. De notitie kan dienen als handreiking voor de Staten bij hun gedachtenvorming over de plek die de inspraak zou moeten en kunnen krijgen in hun werkwijze.
Stuk beschikbaar

Provinciale prognose: minder woningen nodig in 2010 dan verwacht
Uit een nieuwe provinciale trendprognose blijkt dat de Friese woningvoorraad begin 2010 ruim 284.000 woningen zal moeten omvatten en in 2015 297.000 woningen. Dit is minder dan de provincie in 2000 veronderstelde. Toen werd berekend dat in de jaren 2010 en 2015 respectievelijk 288.000 en 299.500 woningen nodig zijn.
Persbericht beschikbaar
Stuk beschikbaar

---- --