VOEDINGSCENTRUM

Verborgen gezondheid wordt onthuld

Uitreiking Jaarprijs Goede Voeding 2003 (+ Mini-symposium) 29 oktober 2003, Cruise Terminal Rotterdam, Wilhelminakade 699, Rotterdam

Het Voedingscentrum en de Stichting Merkartikel nodigen u uit om met hen op ontdekkingsreis te gaan. Op zoek naar verborgen gezondheid. Het vertrekpunt is de Cruise Terminal Rotterdam, waar nog de magie heerst van verre reizen en nieuwe kansen.

Overgewicht is een van de grote gezondheidsproblemen van deze tijd. Welke taak ligt hier voor de handel en industrie? De SMA heeft drie sprekers aan boord met 'overgewicht' in hun bagage. Zij openen tijdens het mini-symposium Overgewicht - een zaak van gewicht graag hun koffers om hun visie met u te delen.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2003. Het Voedingscentrum onthult de Verborgen Gezondheid van het winnende bedrijf tijdens een tocht vol magische momenten.

Programma
13.00 - 13.30 Inschrijving
13.30 - 13.45 Welkom
13.45 - 15.15 Mini-symposium OVERGEWICHT - EEN ZAAK VAN GEWICHT

Preventie van overgewicht en obesitas - fit or fat? door: Prof.dr. Han C.G. Kemper, hoogleraar gezondheidswetenschappen m.b.t. bewegen, VU medisch Centrum - EMGO instituut
Een toelichting op het advies, opgesteld door de commissie Overgewicht en Obesitas van de Gezondheidsraad.

Producent en Consument in evenwicht door: Dr. Theo Ockhuizen, voorzitter VAI-commissie Verantwoord Gewicht
Voor de voedingsmiddelenindustrie is het uitgangspunt dat een gezonde, gevarieerde voeding en voldoende beweging van essentieel belang zijn voor gewichtsbeheersing en preventie van overgewicht.

Overgewicht - de consument oordeelt keihard door: Goos Eilander, Trendbox
Een overzicht van de actuele consumententrends inzake voeding in het algemeen en overgewicht in het bijzonder. Het denken over overgewicht past in het verhardende beeld van de tijd.

15.15 - 16.00 Pauze
Tijdens de pauze kunt u kennismaken met de nieuwste activiteit van de campagne 'Maak je niet dik!': de Toekomstvoorspeller.

16.00 - 17.00 Uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2003 VERBORGEN GEZONDHEID

Verborgen vetten door: ir. B.C. Breedveld, hoofd Afdeling Kennis van het Voedingscentrum
Overgewicht is met name een risicofactor voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Verzadigde vetten zijn dat ook. Verzadigde vetten zitten vaak verborgen voor de consument in producten. Waarom vervangen we ze niet door gezondere onverzadigde vetten?

De onthulling
In veel schappen van supermarkten schuilen gezonde innovaties. Al voor het zevende jaar beloont het Voedingscentrum deze gezonde producten of activiteiten met de Jaarprijs Goede Voeding. De voorzitter van de jury, drs. J.H.M. Kienhuis plaatst de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2003 in het magisch middelpunt.

17.00 - 18.00 AFSCHEID
Nog een drankje en een hapje voor de koffers weer worden gepakt voor de thuisreis.

Genomineerden Jaarprijs Goede Voeding 2003
Campina Nederland met Vifit Optimel vla
Oerlemans Foods NL met Spaghazie
Riedel Drinks met met Coolbest Smoozy
Unilever Bestfoods Nederland met Conimex wokconcept Uniq Nederland met Johma Rauwkostsalades
Voorlichtingsbureau MVO & Bond van Nederlandse Margarine Fabrikanten (BNMF)
met Voorlichtingscampagne 'Vloeibare Margarine = Van Nature Gezonder'

Aanmoedigingsprijs
Frico Cheese Benelux met Productlijn van Frico Slankie

Het Voedingscentrum reikt voor de zevende keer de Jaarprijs Goede Voeding uit. De prijs gaat naar een bedrijf in de levensmiddelensector dat zich bijzonder heeft ingespannen voor een gezonder voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

De Jaarprijs Goede Voeding is mede mogelijk gemaakt door ZonMw, de Nederlandse Hartstichting en Distrifood.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden bij het Voedingscentrum via 070-306 88 15 of via e-mail: stuurgroep@voedingscentrum.nl. Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een bevestiging en een routebeschrijving.

23 okt 03 13:41