Provincie Drenthe

Nominatieronde voor Culturele Prijs van Drenthe

Assen, 29 oktober 2003
Persberichtnummer 03-133



Gedeputeerde staten (GS) van Drenthe reiken in 2004 voor de 38ste keer de Culturele Prijs van Drenthe 2004 uit. Burgers kunnen initiatieven of personen aanmelden, waarvan zij denken dat die de Drentse culturele prijs verdienen. In 2004 zal het college van GS de winnaar van de prijs voor het eerst kiezen uit een drietal officieel genomineerden. Daarmee is de opzet van de culturele prijs van 2004 wezenlijk anders dan voorgaande jaren.

De culturele prijs wordt elke drie jaar uitgereikt door het provinciaal bestuur. Gedeputeerde Hans Schaap zegt met de prijs waardering te willen uitspreken voor mensen of organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan de cultuur in Drenthe. "Zo zijn er natuurlijk veel, maar er is er altijd een aantal dat er uitspringt," zo zegt hij, "ik hoop dat we juist die kunnen onderscheiden." Met de culturele prijs is een geldbedrag gemoeid van ruim 11.000 euro en een bronzen penning als blijvend aandenken.

Adviescommissie
Het college van GS laat zich bij zijn keuze adviseren door een deskundige adviescommissie onder leiding van oud-burgemeester van Hoogeveen, Sytze Faber. In de commissie zitten nog zeven leden, te weten:

* de heer A. Haar uit Zuidwolde,

* mevrouw M. Kluivers uit Emmen,

* de heer G. Meijer uit Assen,

* mevrouw W. de Kleine uit Emmen,

* de heer P. Niekerk uit Hoogeveen,

* mevrouw M. Hoekman uit Beilen,

* de heer F.M. Drukker uit Peize.

De adviescommissie zal op zoek gaan naar kwalitatief goede initiatieven die gedurende langere tijd een blijvende, bijzondere en opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de cultuur in Drenthe.

Aanmeldingen
Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 1 januari 2004 via de website http://cultureleprijs.drenthe.nl of via www.drenthe.nl ingediend worden. Op de site zijn ook het reglement en de vorige prijswinnaars te vinden. Indien men kandidaten schriftelijk wil aanmelden bij de provincie Drenthe, kan men daar een aanmeldingsformulier met reglement aanvragen. De genomineerden worden in februari of maart bekend gemaakt. De uiteindelijke uitreiking van de prijs vindt plaats in mei van volgend jaar.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl