1e persbericht van woensdag 29 oktober 2003

Eindhoven 29-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Een jongen van 16 uit Nuenen is dinsdagavond rond 20.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Geldropseweg en de Otto Veniusweg. De jongen die met de bromfiets was is vermoedelijk via het fietspad gekomen en aangereden door een auto. De bestuurder van de auto is na de aanrijding direct doorgereden en heeft het gewonde slachtoffer achtergelaten. De bromfietser is met een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis gebracht. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.

Eindhoven: Brand

Dinsdagavond rond 21.00 uur brak brand uit in een woning aan de Grashoen in Eindhoven. De brandweer had het vuur snel onder controle. De eigenaar had in de woning gewerkt met poetslappen die in een olie gedrenkt waren. Deze olie veroorzaakte broei waardoor de brand is ontstaan. De woning liep water- rook- en roetschade op.

Eindhoven: Man en vrouw met drugs aangehouden

Dinsdagavond zijn rond 22.00 uur op het Knooppunt Leenderheide een man van 33 uit Venlo en een vrouw van 27 uit Tegelen aangehouden. Tijdens een controle vonden politieagenten zes zakken met gedroogde henneptoppen in hun auto. De twee waren bovendien in het bezit van ruim 15000 euro aan contanten. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten. De drugs en het geld is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Woensdagmorgen rond 0.05 uur zijn op de John F Kennedylaan drie mannen en een vrouw aangehouden. Politieagenten zagen de vier lopen met drie fietsen bij zich waarvan ze het achterwiel omhoog hielden. De fietsen waren gestolen. De fietsen zijn in beslaggenomen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de vier opgemaakt. De mannen waren afkomstig uit Eindhoven en waren 21- 22 en 23 jaar oud. De vrouw was afkomstig uit Spanje en 21 jaar oud.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Dinsdagmiddag rond 16.30 uur is op de Stationsweg een man van 33 uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto die op een parkeerterrein aan de Stationsweg stond. Uit de auto werden de autoradio, een map met autopapieren, sleutels en een portemonnee gestolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Boete voor het rijden onder invloed

Dinsdagavond om 22.30 uur is op de Veldmaarschalk Montgomerylaan een 36-jarige Eindhovenaar bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies tijdens de ademtest 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Leende: Man met heroïne gepakt

Woensdagmorgen rond 0.20 uur is op de A2 onder Leende een 22-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. Tijdens een controle van de man vonden agenten in zijn auto 780 gram verpakte heroïne. De man probeerde nog een valse naam op te geven maar viel snel door de mand. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten. De drugs zijn in beslaggenomen en de Rotterdammer is voor onderzoek ingesloten.

Someren: Brand in caravanloods

Dinsdagavond rond 21.30 uur brak brand uit in een loods aan de Nederweertseweg in Someren. In de loods stonden ongeveer 35 caravans. De brandweer heeft het vuur bestreden. De directe omgeving werd door de politie afgezet. De loods brandde volledig af. Woensdag wordt door de politie een onderzoek ingesteld om de mogelijk oorzaak te achterhalen.

Bakel: Inbraak in winkel

Woensdagmorgen rond 3.20 uur is ingebroken in een winkel aan de Dorpsstraat in Bakel. Een ruit van de zaak werd met een baksteen ingegooid. In de winkel werden drie vitrinekasten vernield. De daders zijn er vandoor met een nog onbekend aantal gsms, foto- en videocameras.

Bladel: Inbraak in winkel

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Markt in Bladel. Het slot van de winkeldeur werd opengebroken. De daders hebben enkele honderden euros buit gemaakt.

Reusel: Inbraak in winkel

Woensdagmorgen rond 3.55 uur is ingebroken in een winkel aan de Kerkstraat in Reusel. De daders braken een slot van een deur kapot om binnen te komen. De eigenaar werd wakker van gestommel en nam direct polshoogte waardoor de daders er vandoor gingen. Ze hebben slechts wat muntgeld buit kunnen maken.

Riethoven: Dodelijk verkeersongeval

Een vrouw van 51 uit Bergeyk is woensdagmorgen om 7.15 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Broekhovenseweg in Riethoven. De vrouw was met de fiets. Ze werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Riethoven. Hij reed over de Broekhovenseweg in de richting van Valkenswaard. De man had de vrouw, die voor hem reed, niet opgemerkt. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.