Ingezonden persbericht


Geheel vernieuwde Adobe Creative Suite

Nieuwe volledige versie-upgrades van Photoshop, Illustrator, InDesign en GoLive

Amsterdam, 29 oktober 2003 -- Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE) levert vanaf vandaag Adobe® Creative Suite. Adobe Creative Suite combineert nieuwe, volledige versie-upgrades van de toonaangevende creatieve professionele software van het bedrijf - Adobe Photoshop® CS, Adobe Illustrator® CS, Adobe InDesign® CS en Adobe GoLive® CS. Het pakket bevat eveneens Acrobat® 6.0 Professional en introduceert de innovatieve Version Cue(tm) software voor beheer van bestandsversies.

De geheel vernieuwde Adobe Creative Suite is een complete ontwerpomgeving, waarmee de creatieve professionals alles in handen hebben voor het sneller, gemakkelijker en efficiënter dan ooit creëren en publiceren van content voor drukwerk en het web.

Photoshop CS, de met een breed scala aan extra functies uitgeruste opvolger van het razend populaire Photoshop 7, is binnenkort verkrijgbaar in combinatie met Illustrator CS, InDesign CS en GoLive CS - upgrades die nu al stuk voor stuk worden geprezen als aanmerkelijke verbeteringen van de voorgaande versies. In plaats van traditionele versienummers gebruikt Adobe nu de toevoeging "CS" om deze nieuwe versies te identificeren, zodat het hoge integratieniveau tussen de creatieve tools beter wordt weergegeven. Ga voor prijzen en uitgebreide productinformatie over Photoshop CS, Illustrator CS, InDesign CS en GoLive CS naar: www.adobe.com .

"Adobe Creative Suite is het platform voor de toekomst van het ontwerpen en publiceren, kortom software waar creatieve professionals over de hele wereld op kunnen vertrouwen voor het perfectioneren van hun vakmanschap," aldus Jim Heeger, senior vice president of Creative Professional Products van Adobe. "De krachtige nieuwe hardware die op dit moment op de markt komt en de grensverleggende software-innovatie van Adobe Creative Suite betekenen een enorme sprong voorwaarts voor de professionals binnen de creatieve branche."

Een nieuw tijdperk van Adobe integratie
Adobe Creative Suite Premium Edition integreert essentiële Adobe-toepassingen, waarop miljoenen creatieve professionals vertrouwen: Photoshop CS met Adobe ImageReady CS®, Illustrator CS, InDesign CS en GoLive CS, allemaal samengebracht met Version Cue. Ter ondersteuning van de belangrijke rol die Adobe Portable Document Format (PDF) speelt binnen moderne workflows voor web- en drukwerkproductie, maakt ook Acrobat 6.0 Professional deel uit van de Adobe Creative Suite.

Adobe Creative Suite is verankerd in Version Cue, een innovatief systeem voor bestandsbeheer, waarmee ontwerpers hun productiviteit kunnen verhogen en kunnen voldoen aan krappe deadlines. Of de ontwerpers, ongeacht of deze individueel werken of in teams, op zoek zijn naar de meest recente versie van een bestand of naar een oudere versie, met Version Cue kunnen zij thumbnails bekijken in Photoshop CS, Illustrator CS, InDesign CS en GoLive CS, of zoeken naar metadata binnen versiecommentaren, trefwoorden, auteurs, datums, en nog veel meer.

Er is ook een Standard Edition van Adobe Creative Suite verkrijgbaar. Deze versie bevat dezelfde componenten, met uitzondering van GoLive CS en Acrobat 6.0 Professional, en vormt een geavanceerde oplossing voor het ontwerpen en opmaken van drukwerk.
Om de creatieve professionals te helpen optimaal gebruik te maken van Adobe Creative Suite, onthulde het bedrijf bovendien het geheel opnieuw vormgegeven Adobe Studio(tm) (www.adobestudio.com
), waarmee de gebruiker toegang krijgt tot de ultieme bron op het gebied van slimme tips, innovatieve tools, gemakkelijke services en een on-line gebruikersgemeenschap die zich richt op het stimuleren van het ontwerpvak.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe maakt het creatieve professionals gemakkelijk om te upgraden naar Adobe Creative Suite. Elke klant die in het bezit is van Photoshop (gekocht als stand-alone product of deel uitmakend van een Adobe Collection) kan upgraden naar Adobe Creative Suite Premium Edition voor een adviesverkoopprijs van EUR 799,- voor de Engelstalige versie en EUR 999,- voor de Franstalige of Nederlandstalige versie.
De Photoshop-klant kan ook upgraden naar de Standard Edition voor een adviesverkoopprijs van EUR 579,- voor de Engelstalige versie en EUR 699,- voor de Franstalige of Nederlandstalige versie.
De adviesverkoopprijs voor de Adobe Creative Suite Premium Edition is EUR
1.349,- voor de Engelstalige versie en EUR 1.799 voor de Franstalige of Nederlandstalige versie.
De adviesverkoopprijs voor de Standard Edition bedraagt EUR 1.119,- voor de Engelstalige versie en EUR 1.479 voor de Franstalige of Nederlandstalige versie. Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW. Ga voor meer informatie over de Adobe Creative Suite naar: www.adobe.com/creativesuite .

Adobe Creative Suite voor Mac OS X 10.2.4, Microsoft® Windows® 2000 met Service Pack 2 en Windows XP Professional en Home Edition is in de Verenigde Staten en Canada vanaf vandaag verkrijgbaar via geautoriseerde Adobe-verkopers en de Adobe Store op: www.adobe.com/store .

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven.
De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.
---
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, Acrobat, het Adobe logo, Adobe Studio, GoLive, Illustrator, ImageReady, InDesign, Photoshop, Version Cue and XMP zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is ofwel een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft en Windows is ofwel een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

>