Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 29/10

Bergen op Zoom, 29 oktober 2003

Verkeerscontrole

HALSTEREN: Dinsdagavond is er gecontroleerd op het naleven van het eenrichtingsverkeer op de Dorpsstraat ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein. De weg is daar opengebroken. Bij de politie kwamen klachten binnen dat automobilisten het verbod negeerden. Dat bleek tijdens de controle want in een half uur tijd kregen zes automobilisten een bekeuring.

Snelheidscontrole

HALSTEREN: Woensdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Tholenseweg te Halsteren. Er passeerden 281 voertuigen waarvan er 100 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 85 km/uur op een weg waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan.

Inbraak auto`s

OSSENDRECHT: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in twee personenautos die geparkeerd stonden aan de Peeberg. De dader heeft een ruit ingeslagen van het ene voertuig. Een laptop en een geldbedrag zijn gestolen. De bovenzijde van het portier van de andere auto is omgebogen. Een radio/cd speler en een aantal kappersartikelen is meegenomen.

Diefstal bestelauto

OSSENDRECHT: Vanuit een loods aan de Aanwas is in de nacht van dinsdag op woensdag een bestelauto gestolen. De daders kwamen de loods binnen door het forceren van de toegangsdeur.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning in de Kleine Beerstraat is dinsdagochtend op klaarlichte dag ingebroken. De dader heeft de ruit van de achterdeur ingeslagen. De gehele woning is doorzocht. Een geldbedrag is ontvreemd.

Aanhouding

BERGEN OP ZOOM: Een 39-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden aan de Jacob Obrechtlaan. Zij had nog een aantal vonnissen open staan. Ze is ingesloten op het politiebureau.

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: Dinsdag is er een snelheidscontrole gehouden op de Spoorlaan. De controle vond plaats tussen 14.20 uur en 15.05 uur. In totaal passeerden 20 voertuigen de controle. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u waar een maximum van 50 km/u is toegestaan. Negen bestuurders zijn bekeurd. Dit betekent dat 45% van de gecontroleerde bestuurders in overtreding was.

Vernielingen

SINT WILLEBRORD: Woensdagochtend meldt een winkelier dat er vernielingen zijn aangericht aan zijn winkelpand aan het Emmausplein. Een regenpijp is afgebroken en voor de winkel in brand gestoken. Verder zijn vier rampalen (tegen snelkraken waarbij pui wordt uitgereden) die voor de winkel staan beklad met beledigende teksten.

Vernielingen
ZEGGE: Woensdagochtend is aangifte gedaan van vernielingen bij het gemeenschapshuis aan de Hoefstraat. Men ontdekte dat de buitenbrievenbus was vernield. Ook zijn twee ruiten van nooddeuren vernield.

Bron: Karen de Groot