AVERO ACHMEA

'Verzuim Prestatie Concept' oplossing voor verzuimproblematiek

De Nederlandse Orde van Administratie en Belastingdeskundigen (NOAB), bestaande uit 600 administratie kantoren die gezamenlijk 75000 ondernemers bedienen, heeft samen met intermediair verzekeraar Avéro Achmea een nieuw concept ontwikkeld op het gebied van ziekteverzuim. Het Verzuim Prestatie Concept (VPC) heeft als basis Verzuimalert. Het VPC is gebaseerd op het vorig jaar door Avéro Achmea geïntroduceerde VerzuimAlert waarmee de verzekeraar zich nadrukkelijk manifesteert op de Inkomensmarkt. De verwachting is dat in de komende drie jaar meer dan de helft van de NOAB kantoren zich aansluiten bij het VPC. Daarnaast zullen ook de klanten van de kantoren, ondernemers vooral in het kleinbedrijf zich aansluiten.

De NOAB heeft in 2001 onderzoek gedaan naar de voorfinanciering van het ziekteverzuim binnen het MKB. Hieruit bleek dat de ondernemers in het MKB gezamenlijk 200 miljoen euro moeten voorfinancieren voor dekking van het ziekteverzuim. De onvrede over de processen rond ziekteverzuim(kosten) in Nederland heeft als oorzaak dat in de keten dienstverlening, financiering en communicatie niet op elkaar zijn aangesloten. Hierdoor blijven schade-uitkeringen door verzekeraars langer uit dan noodzakelijk.

Het VPC is ontwikkeld door NOAB en Avéro Achmea. Samen met de tot Achmea behorende Arbo Groep, Argonaut is Avéro Achmea in staat de keten van verzuim, arbeidsongeschiktheid, Arbo-dienstverlening en reïntegratie integraal aan te pakken. Deze uitgekiende mix van dienstverlening, waarbij Arbo-dienst, reïntegratiebedrijf en verzekeraar nauw samenwerken, vormt een adequaat wapen tegen verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Het concept hanteert PLATO, een interface op Internet waardoor langdurige trajecten van declaratiepijn tot het verleden behoren. De backoffice en marketing wordt gevormd door Meeus Assurantie, een met Avéro Achmea samenwerkend intermediair.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bertwin Tiemersma
Externe Communicatie Manager
Tel. (058) 2979234
Fax. (058) 2977573
Mobiel (06) 29077770 E-mail:
bertwin.tiemersma@achmea.nl

29 okt 03 17:08