Provincie Zuid-Holland

Persbericht

29-10-2003
De heer D.W. de Cloe waarnemend burgemeester gemeente Schoonhoven

De Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft de heer D.W. de Cloe (55 jaar, lid van de PvdA) bereid gevonden het waarnemend burgemeesterschap van de gemeente Schoonhoven op zich te nemen. De heer De Cloe zal op 31 oktober aanstaande worden benoemd. De waarneming gaat in op 1 november 2003.

Deze week maakte de gemeente bekend dat burgemeester mevrouw drs. D.W. Wassenberg-Welp op dringend medisch advies haar ambt tijdelijk moet neerleggen. Naar het zich laat aanzien zal haar ziekteverlof langere tijd duren. Gedurende haar verlof zal de heer De Cloe het ambt waarnemen.

De Commissaris van de Koningin besloot tot aanstelling van een waarnemer omdat op dit moment de aanwezigheid van een voltallig college in Schoonhoven gewenst is vanwege de bestuurlijke ontwikkelingen binnen de zogenoemde K5-gemeenten. Tot de K5 behoren de gemeenten Schoonhoven, Bergambacht, Vlist, Nederlek en Ouderkerk.

De heer De Cloe is sinds 7 mei 2003 waarnemer in de aan Schoonhoven grenzende gemeente Vlist. Naar verwacht zal op 1 december een nieuw benoemde burgemeester in Vlist aantreden. Tot die tijd zal de heer De Cloe het burgemeestersambt in beide gemeenten waarnemen.

De heer De Cloe was van 1981 tot 1982 en van 1986 tot 2002 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.