Persberichten - 29/10/2003

Samenwerking KBC Verzekeringen en Acerta voor Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Om de financiële beperkingen van hun wettelijk pensioen op te vangen, kunnen zelfstandigen al tijdens hun actieve loopbaan starten met de opbouw van een aanvullende pensioenreserve. Wie via een dergelijk Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) spaart, geniet bovendien een aantal fiscale en sociale voordelen.

Tot op heden kan een VAPZ-plan alleen via een sociaal verzekeringsfonds worden afgesloten. Acerta plaatst deze polissen bij de Aanvullende Pensioenverzekeringskas voor Zelfstandigen (APZ), waarbij het beheer van de polissen gevoerd wordt door KBC Verzekeringen.

Om te anticiperen op de verwachte wijzigingen op 1 januari 2004 in het wettelijk kader voor dergelijke pensioenproducten, hebben Acerta en KBC Verzekeringen principieel besloten een samenwerkingsakkoord aan te gaan inzake VAPZ : Acerta zal in de toekomst deze polissen aanbrengen bij KBC Verzekeringen. Gelijktijdig wordt de portefeuille van APZ overgedragen aan KBC Verzekeringen.

Deze portefeuille telt circa 17.000 contracten voor aanvullend pensioen van zelfstandigen, met een jaarlijks premie-incasso van ongeveer 21 miljoen euro. Voor de APZ-cliënten zal de overdracht naadloos verlopen, waarbij zij duidelijke garanties krijgen op het vlak van de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening. De overdracht van de APZ-portefeuille geschiedt uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering van APZ en de toezichthoudende overheden.

Dit akkoord zal worden ingebed in een bredere samenwerking tussen KBC Verzekeringen en Acerta op het vlak van distributie, adviesverlening en productaanbod. Op termijn biedt deze samenwerking ook perspectieven voor de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Bron: KBC
Provider: Euronext Brussels