Ingezonden persbericht

PERSLANCERING MOBILITY PLATFORM

Beste redactie,

U heeft er wellicht in de wandelgangen al over gehoord: de industrie voor mobiele oplossingen en diensten verenigt zich in een actie- en kennisplatform, het Mobility Platform.

Het Mobility Platform is een initiatief van en voor organisaties in de markt voor mobiele oplossingen en diensten. Het Platform richt zich met gebundelde marketing- communicatiekracht en kennis op het bedrijfsleven met als doelstelling de Nederlandse markt substantieel te vergroten door deze markt open te breken en investeringen in mobiele oplossingen te stimuleren.

Op 29 oktober 2003 wordt het Mobility Platform officieel gelanceerd in een persbijeenkomst door Minister Laurens Jan Brinkhorst van het Ministerie van Economische Zaken.

Graag nodig ik u namens Nederland~ICT uit om deze persbijeenkomst bij te wonen en met de deelnemers van dit platform te spreken.

Naast Minister Laurens Jan Brinkhorst van het Ministerie van Economische Zaken zullen de volgende vertegenwoordigers van de mobiele industrie, markt en ICT branche aanwezig en beschikbaar zijn voor interviews en informatie over het Mobility Platform:

- Sylvia Roelofs, algemeen directeur Nederland~ICT
- Pieter Spohr, directeur Mobility Platform

- Maggie Morrison, algemeen directeur Cisco Systems Nederland
- Oswald Coene, Sr. Vice President & Managing Director Getronics Nederland

- Hans de Jong, Director Personal Systems Group HP Nederland
- Cees van den Heijkant, CEO KPN Mobile Nederland
- Paul Schuyt, CEO LogicaCMG Nederland

- Heide Jeuken-Dahmen, Executive Director Mobility, Lucent Technologies
- Michel van der Bel, CEO Microsoft Nederland

- Joachim Kaarsgaren, CEO RAM Mobile Data Nederland
- Stephanie Harmsen-Kuhl, Director Business Strategy Telfort

u kunt uw aanwezigheid bevestigen middels de registratiebutton op www.mobilityplatform.nl/perslunch

Wat is het Mobility Platform:
Het Mobility Platform is een onafhankelijk marktinitiatief vanuit Nederland~ICT in afstemming met het Ministerie van Economische Zaken, kennisinstituten en aanbieders van mobiele (data) oplossingen met de missie om de investeringen van organisaties en bedrijven in deze oplossingen en diensten te stimuleren. Het Mobility Platform en haar leden gaan met een actieve marktbenadering en een gestructureerde kennisportal de Nederlandse bedrijven voorzien van transparante informatie, cases, best practices en expertises op het gebied van mobility, zodat zij een goede investeringsbeslissing kunnen en zullen nemen.

Het Mobility Platform slaat daarmee een brug tussen innovatieve toepassingsmogelijkheden en de gebruikersmarkt.

Waarom:
Het is niet alleen aan de stagnerende economie te wijten dat de investeringen in mobiele (data) oplossingen achterblijven, maar blijkbaar ervaart de markt het aanbod en de toegevoegde waarde van mobiele oplossingen en de invloed daarvan op de bestaande ICT infrastructuur als complex en ondoorzichtig. Het Mobility Platform brengt hierin verandering door zakelijke gebruikers in de verticale markten te laten zien welke mogelijkheden mobiele (data) oplossingen hun bedrijfstak bieden.

Informatie
Meer informatie over de sprekers, de CEO's van de Founding Members en de inhoud van het programma kunt u vinden op
www.mobilityplatform.nl/perslunch onder "sprekers", "programma" en "members". U vindt daar ook abstracts van business cases van de Founding Members en statements van de CEO's betreffende de mobiele markt.

Perskaarten
U kunt een perskaart aanvragen op www.mobilityplatform.nl/perslunch of een perskaart bestellen bij Astrid Strijbos, tel. 040-2390540.

Interviews
Wilt u een interview boeken met een van de aanwezige CEO's van de Founding Members, met de algemeen directeur van Nederland~ICT of met de directeur van het Mobility Platform? Neemt u dan contact op met Astrid Strijbos, tel. 040-2390540.

Datum : 29 oktober 2003

Tijd : 11.30 uur - 15.00 uur

Plaats : Pulchri Studio, Den Haag