Imtech NV


30 oktober 2003

Imtech: 15 miljoen euro order van Stihl

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft een order ter waarde van circa 15 miljoen euro ontvangen voor de complete technologie in een nieuw te realiseren ontwikkeling- en researchcentrum van Andreas Stihl AG & Co. uit Waiblingen in Duitsland.

Stihl is één van de grootste Europese producenten van motorzagen, heggenscharen, hoge drukreinigers, boor- en slijpapparatuur voor zowel de zakelijke als particuliere markt.

In het nieuw te realiseren 30.000 m² grote ontwikkeling- en researchcentrum is Imtech verantwoordelijk voor alle technische oplossingen: airconditioning, warmte- en koudetechnieken, meet- en regeltechniek, de complete elektrotechniek, alsmede de brandbeveiliging en -preventie. Een bijzonder element van dit project is de technische inrichting van 140 akoestische proefcabines waarin nieuwe producten en productinnovaties van Stihl worden getest.

De opdracht is verworven door Imtech Deutschland. In Duitsland is Imtech de grootste multidisciplinaire technische dienstverlener en marktleider in de markten utiliteit en industrie.